Detalii Cornuri
Amestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine (puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu lipeste. Intre timp amestecam cele 7 linguri de faina cu untul moale pana se formeaza o pasta. Intindem pe un plan de lucru farinat din primul aluat o foaie nu foarte groasa si ungem cu pasta unt+faina. Rulam, asezam intr-o folie alimentara si dam la frigider cel putin o ora si jumatate. Dupa timpul de pauza, intindem pe planul de lucru farinat o foaie pe care o vom impaturi in 4, o vom aseza din nou in folie alimentara si din nou la frigider de aceasta data cel putin o ora. Retragem din frigider aluatul, intindem iar pe planul farinat o foaie o impaturim iar in 4, pastrand sensul, iar in folie si iar la frigider, cel putin o jumatate de ora. Dupa ce s-a odihnit intindem pe planul farinat o foaie din care formam triunghiuri. Asezam la baza fiecarui triunghi o nuca de umplutura, formam cornurile le asezam pe o tava cu hartie, ungem cu ou si presaram cu migdale taiate fin. Dam la cuptor si coacem la 200-225 grade C pana se rumenesc frumos (cam 25 de minute la aer pulsat). Lasam sa se racoreasca, prasaram cu zahar si servim. Pofta buna!Amestecam intr-un vas apa, sarea, uleiul si cateva linguri de faina. Varsam totul in masina de paine (puteti continua si cu mana) si adaugam pe rand faina pana se formeaza un aluat suplu si care nu lipeste. Intre timp amestecam cele 7 linguri de faina cu untul moale pana se formeaza o pasta. Intindem pe un plan de lucru farinat din primul aluat o foaie nu foarte groasa si ungem cu pasta unt+faina. Rulam, asezam intr-o folie alimentara si dam la frigider cel putin o ora si jumatate. Dupa timpul de pauza, intindem pe planul de lucru farinat o foaie pe care o vom impaturi in 4, o vom aseza din nou in folie alimentara si din nou la frigider de aceasta data cel putin o ora. Retragem din frigider aluatul, intindem iar pe planul farinat o foaie o impaturim iar in 4, pastrand sensul, iar in folie si iar la frigider, cel putin o jumatate de ora. Dupa ce s-a odihnit intindem pe planul farinat o foaie din care formam triunghiuri. Asezam la baza fiecarui triunghi o nuca de umplutura, formam cornurile le asezam pe o tava cu hartie, ungem cu ou si presaram cu migdale taiate fin. Dam la cuptor si coacem la 200-225 grade C pana se rumenesc frumos (cam 25 de minute la aer pulsat). Lasam sa se racoreasca, prasaram cu zahar si servim. Pofta buna!