Detalii Mincare de Linte in Stil Indian
Punem intai de toate lintea la inmuiat (nu mai mult de-o ora, daca o punem in apa calda si-o mentinem la aceasta temperatura). Ora asta va trece repede fiindca avem de curatit cepele, cartofii, ardeii, usturoiul, rosiile, apoi de imbucatatit pe dansele cum ne trece prin cap clipocit. Incingem cuptorul, evaluam din ochi o tava cuprinzatoare si-o ungem bine cu ulei din belsug. Scurgem lintea de apa in care s-a inmuiat si impreuna cu toate cele de mai sus o trantim de la mica inaltime in tava; acoperim cu orice fel de zeama: apa in care s-a inmuiat lintea, suc de rosii, supa de legume sau carne ori o combinatie din toate astea, inclusiv zeama de robinet :)). Avand acum un fel de supa putem amesteca in tava fara ca rosiile sa se faca praf si condimentam cu menta, curry, sare. Punem la cuptorul preincalzit si-o lasam timp de o ora (sau pana cand zeama scade simtitor - avem o mancarica de-acum si nu o supa - atunci e gata) Este f. gustoasa si f. simplu de facut (mi-a luat mai mult timp s-o scriu decat am facut-o) Serviti in farfurii cu margini largi pe care le imbracati cu rondele de rosii, ardeiuri de toate culorile si ceapa rosie. Trebuie sa mai adaog ca-i musai s-o mancati cu mana si lipia in loc de tacamuri? Mancarea asta merge la fel de bine si cu carne (de pui, porc) doar ca inainte de-a pune claie peste gramada ingredientele, parpaliti bine bucatile de carne. Pofta buna, dac-o incercatiPunem intai de toate lintea la inmuiat (nu mai mult de-o ora, daca o punem in apa calda si-o mentinem la aceasta temperatura). Ora asta va trece repede fiindca avem de curatit cepele, cartofii, ardeii, usturoiul, rosiile, apoi de imbucatatit pe dansele cum ne trece prin cap clipocit. Incingem cuptorul, evaluam din ochi o tava cuprinzatoare si-o ungem bine cu ulei din belsug. Scurgem lintea de apa in care s-a inmuiat si impreuna cu toate cele de mai sus o trantim de la mica inaltime in tava; acoperim cu orice fel de zeama: apa in care s-a inmuiat lintea, suc de rosii, supa de legume sau carne ori o combinatie din toate astea, inclusiv zeama de robinet :)). Avand acum un fel de supa putem amesteca in tava fara ca rosiile sa se faca praf si condimentam cu menta, curry, sare. Punem la cuptorul preincalzit si-o lasam timp de o ora (sau pana cand zeama scade simtitor - avem o mancarica de-acum si nu o supa - atunci e gata) Este f. gustoasa si f. simplu de facut (mi-a luat mai mult timp s-o scriu decat am facut-o) Serviti in farfurii cu margini largi pe care le imbracati cu rondele de rosii, ardeiuri de toate culorile si ceapa rosie. Trebuie sa mai adaog ca-i musai s-o mancati cu mana si lipia in loc de tacamuri? Mancarea asta merge la fel de bine si cu carne (de pui, porc) doar ca inainte de-a pune claie peste gramada ingredientele, parpaliti bine bucatile de carne. Pofta buna, dac-o incercati Cea mai simpla formula de-a gati lintea vine de la poporul care gateste doar cand nu sta in pozitia lotus.