Conopida curatata de cotoare se spala, se desface in buchetele si se fierbe in apa cu sare pe foc mic.

Cad este gata,se scoate si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.

Din cele 2 oua si faina impreuna cu 1 lingura apa rece,sare si piper dupa gust,facem un aluat ca pentru clatite putin mai gros.

Dam fiecare buchet prin acest amestec,apoi le punem la prajit in uleiul incins.

Le lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile.

Le scoatem pe o hartie absorbanata sa se elimine excesul de ulei.

Pot fi servite asa simple sau alaturi de un sos de iaurt.

Sos iaurt:Mai intai curatam castravetii,ii taiem cuburi,presaram sare si ii lasam la scurs.

Intr-un castron amestecam iaurtul si smantana,usturoiul zdrobit marunt,menta si mararul.

Amestecam compozitia,apoi adaugam castravetii scursi bine de zeama.

La sfarsit potrivim de gust cu sare si piper.