Detalii Tascute din muschi de porc cu sunca si orez
Carnea se taie felii,se bate si se sareaza. Intre timp taiem sunca in cubulete mici si il punem la prajit cu untura intr-o cratita vreo 3-4 minute si apoi adaugam orezul spalat si ales si se prajeste amestacandu-se fara intrerupere cca. 5-6 min pe foc moale. Stingem totul cu 300 ml apa sau supa de carne se pune sare,piper dupa gust se acopera si lasam sa fiarba pe foc mic cca. 15-20 min, dupa care orezul se rastoarna intr-un vas se lasa la racit si adaugam ouale,patrunjelul tocat si se amesteca bine (eu am pus la umplutura si cca 200 gr cascaval ras ). Cu aceasta compozitie se umple bucatile de carne (se poate rula dar eu le-am impaturat ca pe niste tascute si le-am prins cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leaga cu ata. Carnea astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu untura si se dau la cuptor. Intre timp in alta cratita se pune unt la topit peste care punem faina care se caleste un pic pe foc mic se stinge cu apa sau supa de carne (400 ml) se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, apoi sosul astfel obtinut se toarna peste bucatile de carne din cuptor si se lasa sa fiarba asa impreuna cca 20 - 30 minute impreuna.
Carnea se taie felii,se bate si se sareaza. Intre timp taiem sunca in cubulete mici si il punem la prajit cu untura intr-o cratita vreo 3-4 minute si apoi adaugam orezul spalat si ales si se prajeste amestacandu-se fara intrerupere cca. 5-6 min pe foc moale. Stingem totul cu 300 ml apa sau supa de carne se pune sare,piper dupa gust se acopera si lasam sa fiarba pe foc mic cca. 15-20 min, dupa care orezul se rastoarna intr-un vas se lasa la racit si adaugam ouale,patrunjelul tocat si se amesteca bine (eu am pus la umplutura si cca 200 gr cascaval ras ). Cu aceasta compozitie se umple bucatile de carne (se poate rula dar eu le-am impaturat ca pe niste tascute si le-am prins cu scobitori), se prind cu scobitori sau se leaga cu ata. Carnea astfel pregatite se aseaza intr-o tava unsa cu untura si se dau la cuptor. Intre timp in alta cratita se pune unt la topit peste care punem faina care se caleste un pic pe foc mic se stinge cu apa sau supa de carne (400 ml) se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, apoi sosul astfel obtinut se toarna peste bucatile de carne din cuptor si se lasa sa fiarba asa impreuna cca 20 - 30 minute impreuna. Se poate servi cu garnitura de cartofi sau de orez ba chiar si cu soteuri de legume