Detalii Cornulete umplute cu vinete
Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putin lapte si lasam sa stea putin. Intr-un castron mare punem faina, sarea, drojdia, untul topit si laptele. Framintam bine, acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca. Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele. Rondelele le intepam cu furculita(ptr a se patrunde mai bine) si le dam cu sare. Apoi le lasam la scurs 30 minute. Spalam vinetele sub jet de apa, le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete. In tigaie topim untul si calim ceapa taiata cubulete cu grauntele de usturoi pisat sau zdrobit. Adaugan vinetele, sosul de rosii, susanul si piperul si innabusim pina cind se inmoaie putin vinetele. Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem cu ulei sau unt 2 tavi. Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghi. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam. Le ungem cu ou, le presaram cu susan si le cocem in cuptorul incins cam 20 minute sau pina cind se rumenesc frumos. Pofta buna.
Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putin lapte si lasam sa stea putin. Intr-un castron mare punem faina, sarea, drojdia, untul topit si laptele. Framintam bine, acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca. Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele. Rondelele le intepam cu furculita(ptr a se patrunde mai bine) si le dam cu sare. Apoi le lasam la scurs 30 minute. Spalam vinetele sub jet de apa, le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete. In tigaie topim untul si calim ceapa taiata cubulete cu grauntele de usturoi pisat sau zdrobit. Adaugan vinetele, sosul de rosii, susanul si piperul si innabusim pina cind se inmoaie putin vinetele. Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem cu ulei sau unt 2 tavi. Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghi. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam. Le ungem cu ou, le presaram cu susan si le cocem in cuptorul incins cam 20 minute sau pina cind se rumenesc frumos. Pofta buna.