Detalii Bagheta Rustica
Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp de o ora. Dupa perioada de pauza, presaram faina il scoatem din vas si il impaturim in doua pe latime, in bulangerie se numeste a face un tur. Presaram deasupra faina si il acoperim cu un prosop curat, mai lasam la odihna inca 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, impartim aluatul il trei parti egale si fasonam baghetele, le asezam pe un prosop curat pe care am presarat faina distantate de 5 cm fiecare, acoperim cu un plastic si lasam 30 de minute. Dupa primele 15 minute incalzim cuptorul la 240 grade c si asezam la baza un vas plin cu apa. La finalul celor 30 de minute asezam pe o tava baghetele si le infurnam timp de 18 minute. La final avem o painica ca la brutar. Pofta buna!Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp de o ora. Dupa perioada de pauza, presaram faina il scoatem din vas si il impaturim in doua pe latime, in bulangerie se numeste a face un tur. Presaram deasupra faina si il acoperim cu un prosop curat, mai lasam la odihna inca 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, impartim aluatul il trei parti egale si fasonam baghetele, le asezam pe un prosop curat pe care am presarat faina distantate de 5 cm fiecare, acoperim cu un plastic si lasam 30 de minute. Dupa primele 15 minute incalzim cuptorul la 240 grade c si asezam la baza un vas plin cu apa. La finalul celor 30 de minute asezam pe o tava baghetele si le infurnam timp de 18 minute. La final avem o painica ca la brutar. Pofta buna!