Se freaca untul cu un plic de zahar vanilat si cu zaharul timp de aproximativ 30 minute, adaugand pe rand galbenusurile, apoi esenta de lamaie, faina amestecata cu praful de copt, laptele si, la urma albusurile batute spuma cu sarea. Intr-un sfert din compozitie se adauga cacaua si romul si se amesteca cu grija. Intr-o forma unsa cu unt si pudrata putin cu faina se toarna compozitia galbena, iar apoi cea cu cacaua, adancindu-se din loc in loc cu un cutit, pentru a se forma in interiorul checului un desen. Checul se pune in cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.

Se freaca untul cu un plic de zahar vanilat si cu zaharul timp de aproximativ 30 minute, adaugand pe rand galbenusurile, apoi esenta de lamaie, faina amestecata cu praful de copt, laptele si, la urma albusurile batute spuma cu sarea. Intr-un sfert din compozitie se adauga cacaua si romul si se amesteca cu grija. Intr-o forma unsa cu unt si pudrata putin cu faina se toarna compozitia galbena, iar apoi cea cu cacaua, adancindu-se din loc in loc cu un cutit, pentru a se forma in interiorul checului un desen. Checul se pune in cuptor la foc potrivit, pana trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat. Se lasa pana ce se raceste, dupa care se scoate din tava si se taie feliute subtiri. Se serveste foarte bine langa o ceasca de cafea sau ceai. Pofta buna! ! !