Detalii Salam Sau Terina Din Piept de Pui
Sa gatim pieptul de pui si altfel... Va spuneam pe la inceputurile intrarii mele pe forum ca faceam pentru elevul meu din clasele primare mezeluri de casa. Acesta este unul dintre ele! Avem nevoie de 2 piepti de pui, ceva condimente, un pic de rabdare si gata salamul de pui! Taiem cubulete pieptii de pui, inmuiem bucatele de franzela in smantana dulce (sau lapte condensat) le dam prin robot sau masina de carne pana devine totul o pasta fina si adaugam condimentele ce stim ca ne/le plac: ghimbir proaspat ras si un praf de nucsoara - sau - rozmarin si doar un pic de salvie etc. Daca aveti matze si adaptor de facut carnati/salam/lebervurst sau alte minunatii mizilicoase, trageti aceasta compozitie in ele si le fierbeti 20 minute. Daca nu, faceti terina: imbracati cu grija o tava de chec cu hartie de copt, captusiti bine cu bacon sau prosciutto, avand grija sa puneti feliile de-a latul - sa atarne pe marginile tavii pentru a avea cu ce acoperi alcatuirea - si puneti pasta de carne in care adaugati ori rosii uscate si ciuperci ori - mie imi place enorm combinatia dulce-sarat-condinentat - alune de padure prajite si sarate+smochine uscate dulci. Dupa ce ati pus pasta de carne aduceti deasupra feliile de bacon pentru a o sigila bine, acoperiti-le cu hartie de copt si coaceti o jumatate de ora. Scoateti din forma doar dupa ce s-a racit nitelus. Se poate servi si pe post de salam pentru piticutii ce merg la scoala (intre doua felii de paine unse cu unt si o frunza de salata) si ca fel de baza, insotita de garnituri diverse. Se pastreaza timp indelungat la congelator (eu taiam felii si le puneam doua cate doua in pungi astfel le aveam gata de asternut pe feliile de paine, imediat dupa decongelare) si daca vreti sa va hraniti sanatos copilasii merita sa faceti efortul!Sa gatim pieptul de pui si altfel... Va spuneam pe la inceputurile intrarii mele pe forum ca faceam pentru elevul meu din clasele primare mezeluri de casa. Acesta este unul dintre ele! Avem nevoie de 2 piepti de pui, ceva condimente, un pic de rabdare si gata salamul de pui! Taiem cubulete pieptii de pui, inmuiem bucatele de franzela in smantana dulce (sau lapte condensat) le dam prin robot sau masina de carne pana devine totul o pasta fina si adaugam condimentele ce stim ca ne/le plac: ghimbir proaspat ras si un praf de nucsoara - sau - rozmarin si doar un pic de salvie etc. Daca aveti matze si adaptor de facut carnati/salam/lebervurst sau alte minunatii mizilicoase, trageti aceasta compozitie in ele si le fierbeti 20 minute. Daca nu, faceti terina: imbracati cu grija o tava de chec cu hartie de copt, captusiti bine cu bacon sau prosciutto, avand grija sa puneti feliile de-a latul - sa atarne pe marginile tavii pentru a avea cu ce acoperi alcatuirea - si puneti pasta de carne in care adaugati ori rosii uscate si ciuperci ori - mie imi place enorm combinatia dulce-sarat-condinentat - alune de padure prajite si sarate+smochine uscate dulci. Dupa ce ati pus pasta de carne aduceti deasupra feliile de bacon pentru a o sigila bine, acoperiti-le cu hartie de copt si coaceti o jumatate de ora. Scoateti din forma doar dupa ce s-a racit nitelus. Se poate servi si pe post de salam pentru piticutii ce merg la scoala (intre doua felii de paine unse cu unt si o frunza de salata) si ca fel de baza, insotita de garnituri diverse. Se pastreaza timp indelungat la congelator (eu taiam felii si le puneam doua cate doua in pungi astfel le aveam gata de asternut pe feliile de paine, imediat dupa decongelare) si daca vreti sa va hraniti sanatos copilasii merita sa faceti efortul!