Intrati aici pentru a vedea cum se face pudra de sparanghel. Cum am avut prea mult sparanghel si nu am vrut sa se strice l-am transformat in pudra pe care o folosesc la aluaturile de paste. Reteta este simpla dar pot sa va spun ca este tare buna, se simte gustul sparanghelului si in combinatie cu un sos adecvat pastele se transforma intr-o mancare regeasca. Poze multe nu am pentru ca am fost in mare graba dar totusi se poate vedea cate ceva din splendoarea lor. Pentru cele carora le place sa isi faca in casa pastele le recomand cu caldura idea. Se sparg ouale intr-un vas se adauga sarea si sparanghelul pudra dupa care se amesteca bine. Se adauga faina si omogenizam pe masura ce o adaugam. Mie mi-a intrat aproximativ 250 grame, poate ceva mai mult. Dupa ce framantam bine punem intr-o punga de plastic si lasam sa se odihneasca jumatate de ora dupa care intindem aluatul, fie cu sucitorul, fie la masina de taietei. Aluatul il intindem mai gros, nu subtire ca la taieteii pentru supa, dupa care taiem fasii late de 1/2 cm. Lasam la uscat si pastram in pungi sau punem la fiert in apa cu sare. Pastele proaspete se fierb 3 minute (circa), dupa care facem un sos olandez pe care il turnam deasupra. Daca nu ne place sosul olandez facem un sos de unt cu usturoi sau un sos alfredo facut, in locul uleiului, pe uleiul scurs de la prajitul unor bucatele de slaninuta afumata.

Intrati aici pentru a vedea cum se face pudra de sparanghel. Cum am avut prea mult sparanghel si nu am vrut sa se strice l-am transformat in pudra pe care o folosesc la aluaturile de paste. Reteta este simpla dar pot sa va spun ca este tare buna, se simte gustul sparanghelului si in combinatie cu un sos adecvat pastele se transforma intr-o mancare regeasca. Poze multe nu am pentru ca am fost in mare graba dar totusi se poate vedea cate ceva din splendoarea lor. Pentru cele carora le place sa isi faca in casa pastele le recomand cu caldura idea. Se sparg ouale intr-un vas se adauga sarea si sparanghelul pudra dupa care se amesteca bine. Se adauga faina si omogenizam pe masura ce o adaugam. Mie mi-a intrat aproximativ 250 grame, poate ceva mai mult. Dupa ce framantam bine punem intr-o punga de plastic si lasam sa se odihneasca jumatate de ora dupa care intindem aluatul, fie cu sucitorul, fie la masina de taietei. Aluatul il intindem mai gros, nu subtire ca la taieteii pentru supa, dupa care taiem fasii late de 1/2 cm. Lasam la uscat si pastram in pungi sau punem la fiert in apa cu sare. Pastele proaspete se fierb 3 minute (circa), dupa care facem un sos olandez pe care il turnam deasupra. Daca nu ne place sosul olandez facem un sos de unt cu usturoi sau un sos alfredo facut, in locul uleiului, pe uleiul scurs de la prajitul unor bucatele de slaninuta afumata.