Deci, din reteta intreaga vor iesi 12 cosulete de filo, coapte in tavi de mini muffins... daca nu aveti tava de muffins cu decuparile mici atunci e mai bine sa folositi formele mici, separate, de mini tarte. Cosuletele marime mai mare nu mai arata asa de bine ca cele mici si umplutura deja va fi prea multa. Se va socoti doar un cosulet de persoana, asta in cazul in care alegeti, asa ca si mine, sa aveti mai multe feluri de aperitive... noi am avut 6 feluri, cate unul din fiecare fel, socotit de persoana. A fost alegerea ideala, pot spune cu mana pe suflet... destul, ca sa nu te sature si destul ca sa iti deschida apetitul pentru cele ce au urmat. Deci, la treaba: Cu o saptamana inainte am pregatit cosuletele. Am luat cele 2 foi de placinta, am uns cu unt topit prima foaie, am asezat a doua foaie deasupra primei. Am taiat patrate de 2 cm pe 2 cm. Untul l-am topit si cu o lingurita am luat de pe suprafata lui bucatelele mici de spuma, resturi netopite etc. Am vrut sa il am limpede. Am inceput sa umplu formele de mini muffins, folosind cate 3 patrate de foi la fiecare adancitura a tavii. Se aseaza in asa fel incat sa ramana in sus 3 colturi intercalate si fiecare patrat de foaie cand se aseaza in tava se unge cu unt pentru a avea aderenta. Pentru ca sa fiti sigure ca nu se rup foile cand le dati forma in tava, se poate folosi pensula cand le apasati sa le fixati la locul lor. Inainte de a pune patratele de filo in tava, ea se unge cu putin unt topit. Se coc la temperatura medie aproximativ 6-8 minute (sau pana devin aurii). Se scot pe un gratar, se lasa la racit, se aseaza in cutii captusite cu servetele (pentru a preveni eventuala umezeala) se pune capacul si se tin la temperatura camerei fara probleme, pana la o luna. Pregatirea lor nu dureaza mkult, mai mult tine sa scriu reteta si sa o explic Cu 5 zile inainte, mi-am facut 15 minute liber si am pregatit sosul si puiul. Semintele de susan se prajesc pana devin aurii (1-2 minute?). Untul de arahide/migdale (se poate folosi si Tahini), usturoiul, ghimbirul, sucul de lamaie sosul de soia, se amesteca toate. Pieptul de pui se pune intr-un vas cu apa rece, sare si vegeta (optional) si se fierbe (10 minute) sau pana este gata. Se lasa la racit in apa in care a fiert. Sosul se pune intr-o cutiuta cu capac si se pastreaza la frigider, pieptul de pui, se pune in alta cutiuta, cu apa sarata in care a fiert si se pastreaza la congelator. Pentru asamblare se iau cosuletele, se pune in ele cate o lingurita sau ceva mai putin de sos (intre timp sosul s-a ingrosat), pieptul de pui, scos din timp din congelator, se taie fisii si se infig in sos, cate trei bucati pe cosulet, se presara semintele de susan deasupra si se decoreaza cu frunze de ceapa verde. Se aseaza pe platouri, putin departate unele de altele... eventual se aranjeaza 2 sau 3 platouri decat sa le inghesuiti...

Deci, din reteta intreaga vor iesi 12 cosulete de filo, coapte in tavi de mini muffins... daca nu aveti tava de muffins cu decuparile mici atunci e mai bine sa folositi formele mici, separate, de mini tarte. Cosuletele marime mai mare nu mai arata asa de bine ca cele mici si umplutura deja va fi prea multa. Se va socoti doar un cosulet de persoana, asta in cazul in care alegeti, asa ca si mine, sa aveti mai multe feluri de aperitive... noi am avut 6 feluri, cate unul din fiecare fel, socotit de persoana. A fost alegerea ideala, pot spune cu mana pe suflet... destul, ca sa nu te sature si destul ca sa iti deschida apetitul pentru cele ce au urmat. Deci, la treaba: Cu o saptamana inainte am pregatit cosuletele. Am luat cele 2 foi de placinta, am uns cu unt topit prima foaie, am asezat a doua foaie deasupra primei. Am taiat patrate de 2 cm pe 2 cm. Untul l-am topit si cu o lingurita am luat de pe suprafata lui bucatelele mici de spuma, resturi netopite etc. Am vrut sa il am limpede. Am inceput sa umplu formele de mini muffins, folosind cate 3 patrate de foi la fiecare adancitura a tavii. Se aseaza in asa fel incat sa ramana in sus 3 colturi intercalate si fiecare patrat de foaie cand se aseaza in tava se unge cu unt pentru a avea aderenta. Pentru ca sa fiti sigure ca nu se rup foile cand le dati forma in tava, se poate folosi pensula cand le apasati sa le fixati la locul lor. Inainte de a pune patratele de filo in tava, ea se unge cu putin unt topit. Se coc la temperatura medie aproximativ 6-8 minute (sau pana devin aurii). Se scot pe un gratar, se lasa la racit, se aseaza in cutii captusite cu servetele (pentru a preveni eventuala umezeala) se pune capacul si se tin la temperatura camerei fara probleme, pana la o luna. Pregatirea lor nu dureaza mkult, mai mult tine sa scriu reteta si sa o explic Cu 5 zile inainte, mi-am facut 15 minute liber si am pregatit sosul si puiul. Semintele de susan se prajesc pana devin aurii (1-2 minute?). Untul de arahide/migdale (se poate folosi si Tahini), usturoiul, ghimbirul, sucul de lamaie sosul de soia, se amesteca toate. Pieptul de pui se pune intr-un vas cu apa rece, sare si vegeta (optional) si se fierbe (10 minute) sau pana este gata. Se lasa la racit in apa in care a fiert. Sosul se pune intr-o cutiuta cu capac si se pastreaza la frigider, pieptul de pui, se pune in alta cutiuta, cu apa sarata in care a fiert si se pastreaza la congelator. Pentru asamblare se iau cosuletele, se pune in ele cate o lingurita sau ceva mai putin de sos (intre timp sosul s-a ingrosat), pieptul de pui, scos din timp din congelator, se taie fisii si se infig in sos, cate trei bucati pe cosulet, se presara semintele de susan deasupra si se decoreaza cu frunze de ceapa verde. Se aseaza pe platouri, putin departate unele de altele... eventual se aranjeaza 2 sau 3 platouri decat sa le inghesuiti... Se servesc cu placere.