Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt. Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi. Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Mixati untul (margarina) pana devine cremos, adaugati zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si mixati in continuare sa obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare cate 1 min. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si omogenizati bine. Turnati aluatul in tava tapetata, nivelati si asezati jumatatile de mar crestate una langa alta, adancindu-le putin in aluat. Presarati deasupra stafidele scurse, migdalele feliate si scortisoara pudra. Dati la cuptorul preincalzit pentru 40- 45 min, la 175 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita. Ungeti-o cu gem sau cu miere, imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa se racoreasca in tava 5 min, apoi lasati la racit pe un gratar. Se poate servi calduta sau rece, portionata in felii ca de tort.

Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt. Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi. Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Mixati untul (margarina) pana devine cremos, adaugati zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si mixati in continuare sa obtineti o compozitie spumoasa. Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare cate 1 min. Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si omogenizati bine. Turnati aluatul in tava tapetata, nivelati si asezati jumatatile de mar crestate una langa alta, adancindu-le putin in aluat. Presarati deasupra stafidele scurse, migdalele feliate si scortisoara pudra. Dati la cuptorul preincalzit pentru 40- 45 min, la 175 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita. Ungeti-o cu gem sau cu miere, imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa se racoreasca in tava 5 min, apoi lasati la racit pe un gratar. Se poate servi calduta sau rece, portionata in felii ca de tort.