Ouale se bat spuma cu zaharul, pana se inalbesc. Se adauga in fir subtire uleiul, si apoi mierea, continuand baterea. Drojdia se dizolva in putina apa, iar bicarbonatul se stinge cu lamaie si se adauga la compozitie. Se completeaza cu scortisoara si faina, iar la urma se adauga nucile si stafidele (daca doriti). Intr-o tava unsa cu ulei se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 40-50min (eu am tinut-o cam 45 min la 180 grade). Daca se coace in forma de prajitura timpul de coacere se scurteaza. Dupa ce se scoate din tava de pudreaza cu zahar.

Ouale se bat spuma cu zaharul, pana se inalbesc. Se adauga in fir subtire uleiul, si apoi mierea, continuand baterea. Drojdia se dizolva in putina apa, iar bicarbonatul se stinge cu lamaie si se adauga la compozitie. Se completeaza cu scortisoara si faina, iar la urma se adauga nucile si stafidele (daca doriti). Intr-o tava unsa cu ulei se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 40-50min (eu am tinut-o cam 45 min la 180 grade). Daca se coace in forma de prajitura timpul de coacere se scurteaza. Dupa ce se scoate din tava de pudreaza cu zahar. Aceasta este o reteta de turta dulce asa cum o facea bunica, si imi aduce aminte de mirosul Craciunului din copilarie. Nu este clasica turta dulce in forma de inimioare sau omuleti, ci una coapta in tava de chec, dar cu o aroma deosebita, datorata mierii de albine. Se poate coace si in tava de prajitura, si taia in diverse forme, dar eu am vrut sa pastrez aspectul original.