Detalii Cannelloni cu Ciuperci
Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei. Dupa cateva minute se adauga usturoiul tocat, iar apoi ciupercile tocate si se acopera. Cand s-au immuiat ciupercile, se adauga rosiile tocate, si condimente dupa gust (sare, piper, busuioc, oregano). Pentru sosul rosu se amesteca sucul de rosii cu sare, busuioc, oregano, se adauga apa si se toarna in vasul ce urmeaza sa-l bagati la cuptor. Laptele se pune la fiert cu putina sare. Faina se omogenizeaza cu cateva linguri de lichid si se toarna in laptele de pe foc cand acesta fierbe. Se amesteca, la foc mic, pana se leaga (ca o smantana lichida). Se ia vasul de pe foc, se adauga condimente dupa preferinte si 2-3 linguri de cascaval ras. Tuburile de cannelloni se umplu cu tocatura de ciuperci, si se aseaza la rand in sosul din vas. Daca va ramane tocatura, sau sos de la ea, turnati in tava dupa ca ati terminat de aranjat tuburile. Se toarna peste ele sosul alb, se presara cascavalul ras, se acopera cu o folie de aluminiu sau cu capacul vasului si se da la cuptor (30 min la 180 grade).
Se toaca ceapa si se pune la calit in ulei. Dupa cateva minute se adauga usturoiul tocat, iar apoi ciupercile tocate si se acopera. Cand s-au immuiat ciupercile, se adauga rosiile tocate, si condimente dupa gust (sare, piper, busuioc, oregano). Pentru sosul rosu se amesteca sucul de rosii cu sare, busuioc, oregano, se adauga apa si se toarna in vasul ce urmeaza sa-l bagati la cuptor. Laptele se pune la fiert cu putina sare. Faina se omogenizeaza cu cateva linguri de lichid si se toarna in laptele de pe foc cand acesta fierbe. Se amesteca, la foc mic, pana se leaga (ca o smantana lichida). Se ia vasul de pe foc, se adauga condimente dupa preferinte si 2-3 linguri de cascaval ras. Tuburile de cannelloni se umplu cu tocatura de ciuperci, si se aseaza la rand in sosul din vas. Daca va ramane tocatura, sau sos de la ea, turnati in tava dupa ca ati terminat de aranjat tuburile. Se toarna peste ele sosul alb, se presara cascavalul ras, se acopera cu o folie de aluminiu sau cu capacul vasului si se da la cuptor (30 min la 180 grade). Din aceasta cantitate ies 4-5 portii. Tuburile de cannelloni trebuie sa aiba suficient lichid in jur pentru a se putea hidrata.