Blat: Frecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase si se albesc. Inglobati nuca macinata, treptat albusurile batute spuma tare si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor, de jos in sus. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si trece testul cu scobitoarea. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Crema: Frecati spuma untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul este topit. Adaugati pe rand galbenusurile, omogenizand bine de fiecare data, apoi, nuca si ness-ul. Omogenizati bine. Intindeti crema peste blatul racit. Daca blatul este suficient de inalt puteti sa-l taiati in doua pe orizontala si sa puneti crema intre foile de blat. Glazura: Intr-un bol tocati sau radeti fin ciocolata si amestecati-o cu cacao cernuta. Separat, fierbeti smantana pentru frisca, turnati-o putin cate putin peste ciocolata, batand cu mixerul la viteza mica si pastrand-o la cald pana la epuizare. Mixati pana ce este dizolvata toata ciocolata. Lasati sa se raceasca si turnati peste crema sau peste blatul de deasupra daca ati pus crema intre blaturi. Ornati presarand deasupra nuca prajita si macinata. Serviti prajitura portionata in bucati potrivite.

Blat: Frecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase si se albesc. Inglobati nuca macinata, treptat albusurile batute spuma tare si la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor, de jos in sus. Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si trece testul cu scobitoarea. Scoateti pe un gratar si lasati la racit. Crema: Frecati spuma untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul este topit. Adaugati pe rand galbenusurile, omogenizand bine de fiecare data, apoi, nuca si ness-ul. Omogenizati bine. Intindeti crema peste blatul racit. Daca blatul este suficient de inalt puteti sa-l taiati in doua pe orizontala si sa puneti crema intre foile de blat. Glazura: Intr-un bol tocati sau radeti fin ciocolata si amestecati-o cu cacao cernuta. Separat, fierbeti smantana pentru frisca, turnati-o putin cate putin peste ciocolata, batand cu mixerul la viteza mica si pastrand-o la cald pana la epuizare. Mixati pana ce este dizolvata toata ciocolata. Lasati sa se raceasca si turnati peste crema sau peste blatul de deasupra daca ati pus crema intre blaturi. Ornati presarand deasupra nuca prajita si macinata. Serviti prajitura portionata in bucati potrivite.