Se aleg boabe uscate, sanatoase, se curata de impuritati si se trec prin masina de macinat cafea (asta in cazul in care nu aveti moara micuta de bucatarie). Trebuie avut mare grija la macinat pentru ca boabele uscate sant foarte tari si pot sparge capacul de plastic la masinii. Se pune in masina doar o lingura de boabe odata, se macina, se pune praful grunjos rezultat, intr-o farfurie. Se procedeaza in felul cu restul de boabe. Dupa macinarea completa, se trece la cernerea fainii. Se ia o sita foarte fina si se cerne. Ce ramane dur in sita, se pune deoparte si la sfarsit se mai macina inca odata dupa care se repeta cernerea. Trebuie avut grija ca sita sa fie foarte fina, ca sa iasa faina fina la pipait, altfel nu vor iesi bine preparatele, la care vom folosi faina. Se pune in borcan sau in punga de hartie si se pastreaza la congelator sau la frigider.

Se aleg boabe uscate, sanatoase, se curata de impuritati si se trec prin masina de macinat cafea (asta in cazul in care nu aveti moara micuta de bucatarie). Trebuie avut mare grija la macinat pentru ca boabele uscate sant foarte tari si pot sparge capacul de plastic la masinii. Se pune in masina doar o lingura de boabe odata, se macina, se pune praful grunjos rezultat, intr-o farfurie. Se procedeaza in felul cu restul de boabe. Dupa macinarea completa, se trece la cernerea fainii. Se ia o sita foarte fina si se cerne. Ce ramane dur in sita, se pune deoparte si la sfarsit se mai macina inca odata dupa care se repeta cernerea. Trebuie avut grija ca sita sa fie foarte fina, ca sa iasa faina fina la pipait, altfel nu vor iesi bine preparatele, la care vom folosi faina. Se pune in borcan sau in punga de hartie si se pastreaza la congelator sau la frigider.