Detalii Pilaf de Orez cu Carnita de Mistret
Carnea o portionam bucatele potrivite. Ceapa curatata o taiem marunt, la fel si ardeiul gras. Rosiile le decojim si le feliem. Uleiul il punem la incins si calim in prima faza ceapa, apoi adaugam ardeiul. Pret de 2-3 minute lasam legumele la calit. Adaugam carnea portionata, condimentam cu sare si lasam la calit cu legumele circa 4-5 minute. In acest moment adaugam rosiile feliate si condimentam cu piper. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si lasam la fiert la foc mic acoperit pana carnea e fiarta. In cazul in care apa scade si carnea nu e fiarta mai adaugam cate putin. Dupa ce carnea a fiert adaugam la aceasta tocanita orezul spalat si scurs. Amestecam si daca mai e nevoie adaugam apa cat sa acopere orezul si carnita existenta in vas. Tocam patrunjelul verde si il adaugam in vas langa celelalte ingrediente. Lasam sa fiarba pana bobul de orez e fiert pe jumatate. Acoperim cu capacul vasul, stingem focul si il lasam pret de jumatate de ora. In acest rastimp orezul fierbe mai departe. Servim cu muraturi. Pofta Buna!Carnea o portionam bucatele potrivite. Ceapa curatata o taiem marunt, la fel si ardeiul gras. Rosiile le decojim si le feliem. Uleiul il punem la incins si calim in prima faza ceapa, apoi adaugam ardeiul. Pret de 2-3 minute lasam legumele la calit. Adaugam carnea portionata, condimentam cu sare si lasam la calit cu legumele circa 4-5 minute. In acest moment adaugam rosiile feliate si condimentam cu piper. Peste turnam apa cat sa acopere bine carnea si lasam la fiert la foc mic acoperit pana carnea e fiarta. In cazul in care apa scade si carnea nu e fiarta mai adaugam cate putin. Dupa ce carnea a fiert adaugam la aceasta tocanita orezul spalat si scurs. Amestecam si daca mai e nevoie adaugam apa cat sa acopere orezul si carnita existenta in vas. Tocam patrunjelul verde si il adaugam in vas langa celelalte ingrediente. Lasam sa fiarba pana bobul de orez e fiert pe jumatate. Acoperim cu capacul vasul, stingem focul si il lasam pret de jumatate de ora. In acest rastimp orezul fierbe mai departe. Servim cu muraturi. Pofta Buna!