Cantitatile se pun in ordinea de mai sus,in masina iar drojdia proaspata,(care nu trebuie sa aiba contact decat cu faina) la mijlocul fainii. Faina trebuie sa fie bine uscata,cartofii fierti in coaja dati prin masina de tocat si calduti,eu o framant in masina de paine .

De doua ori(ca sa coc in cuptorul de aragaz 3 paini mari ) cantitatile de mai sus .

Mai intai imi pregatesc cantitatile pentru cele doua portii de framantat,imediat ce am scos prima cantitate, o pun pe urmatoarea la framantat in masina. Dupa ce masina a terminat de framantat (dureaza doar 10 minute ) unesc cele doua cantitati si le framant pe planseta putin infainata,dupa care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se imparte in trei,le cantaresc sa fie toate egale, pentru a se coace toate la fel, pe fiecare o modelez,(fac trei snururi pe care le imletesc si le pun in tavi, unde se mai lasa din nou sa creasca pana ajunge cam trei sferturi tava . Inainte de a pune la cuptor,le ung pe deasupra cu pensula inmuiata in apa cu zahar ( sa capete o culoare mai rumenita )si se coace la cuptorul de aragaz la foc mic cam o ora . Imediat ce am scos din cuptor le ung cu putin ulei,le invelesc in prosoape de bucatarie si le las sa se raceasca pe un gratar din lemn . Se consuma dupa ce s-a racit comlet ideal pentru stomac a doua zi .