Caliti putin 4 linguri de faina in 150 ml ulei incins, stingeti cu 500 ml lapte putin sarat, transferati pe bain- marie si fierbeti pana se ingroasa. Lasati la racit. Inglobati pe rand galbenusurile, amestecand energic de fiecare data, apoi albusurile batute spuma. Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si se aureste frumos. Rasturnati peste un servet umed (scoateti hartia de copt, daca ati folosit) si rulati. Lasati la temperatura camerei sa se raceasca. Intre timp, inabusiti ciupercile feliate in unt incins pana sunt facute si scade zeama lasata de acestea, amestecand, apoi, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati peste ele un sos alb facut din: 1 lingura de faina calita in 50 ml ulei, stins cu 250 ml lapte si fiert la foc mic, pana se ingroasa. Omogenizati cu ciupercile facute. Derulati foaia, intindeti ciulamaua de ciuperci calda, rulati la loc si puneti-o intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt (sau o tava unsa). Puteti alege sa o pregatiti in trei variante: -simpla; -presarata cu cascaval ras; -unsa cu smantana condimentata cu sare si piper, dupa gust, presarata uniform cu cascavalul ras si turnat restul de smantana, in vas. Indiferent de varianta, dati apoi la cuptorul incins, pentru 10- 15 min, sa se gratineze. Serviti calda, feliata, dar este la fel de buna si rece.

Caliti putin 4 linguri de faina in 150 ml ulei incins, stingeti cu 500 ml lapte putin sarat, transferati pe bain- marie si fierbeti pana se ingroasa. Lasati la racit. Inglobati pe rand galbenusurile, amestecand energic de fiecare data, apoi albusurile batute spuma. Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina sau hartie de copt si dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la foc potrivit sau pana ce este coapta si se aureste frumos. Rasturnati peste un servet umed (scoateti hartia de copt, daca ati folosit) si rulati. Lasati la temperatura camerei sa se raceasca. Intre timp, inabusiti ciupercile feliate in unt incins pana sunt facute si scade zeama lasata de acestea, amestecand, apoi, condimentati cu sare si piper, dupa gust. Turnati peste ele un sos alb facut din: 1 lingura de faina calita in 50 ml ulei, stins cu 250 ml lapte si fiert la foc mic, pana se ingroasa. Omogenizati cu ciupercile facute. Derulati foaia, intindeti ciulamaua de ciuperci calda, rulati la loc si puneti-o intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt (sau o tava unsa). Puteti alege sa o pregatiti in trei variante: -simpla; -presarata cu cascaval ras; -unsa cu smantana condimentata cu sare si piper, dupa gust, presarata uniform cu cascavalul ras si turnat restul de smantana, in vas. Indiferent de varianta, dati apoi la cuptorul incins, pentru 10- 15 min, sa se gratineze. Serviti calda, feliata, dar este la fel de buna si rece.