Intr-o tigaie adaugati o lingura de ulei si un catel de usturoi, il lasam sa aromatizeze uleiul fara insa sa ardem usturoiul si apoi il aruncam. Adaugati piureul de rosii sau rosiile decojite si zdrobite si lasam sa fiarba usor pana se ingroasa sosul. Adaugati sare, piper si frunzele de busuioc la sfirsit. Pentru aluat: Se fierbe apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se adauga faina deodata si tragem oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei (la fal ca pentru aluatul de eclere). Lasam sa se raceasca si apoi forma gnocchi, suluri de aluat groase, cit degetul, pe care le taiem in bucati de 1 cm, le dam forma pe care o vrem, eu le-am rasucit cu palma ca sa ia aceasta forma alungita. Se fierbe gnocchi in apa clocotita cu sare si ii scoatem cu o spumiera cind se ridica la suprafata. Ii varsam in sos, ii amestecam si ii servim.

Intr-o tigaie adaugati o lingura de ulei si un catel de usturoi, il lasam sa aromatizeze uleiul fara insa sa ardem usturoiul si apoi il aruncam. Adaugati piureul de rosii sau rosiile decojite si zdrobite si lasam sa fiarba usor pana se ingroasa sosul. Adaugati sare, piper si frunzele de busuioc la sfirsit. Pentru aluat: Se fierbe apa cu un praf de sare si cateva picaturi de ulei. Se adauga faina deodata si tragem oala de pe foc amestecand continuu pana cand amestecul se desprinde de pe marginile oalei (la fal ca pentru aluatul de eclere). Lasam sa se raceasca si apoi forma gnocchi, suluri de aluat groase, cit degetul, pe care le taiem in bucati de 1 cm, le dam forma pe care o vrem, eu le-am rasucit cu palma ca sa ia aceasta forma alungita. Se fierbe gnocchi in apa clocotita cu sare si ii scoatem cu o spumiera cind se ridica la suprafata. Ii varsam in sos, ii amestecam si ii servim.