Fara cuptor pentru caa cea traditionala este coapta in cuptor numele de parmigiana nu vine de la parmezan cum poate se poate crede mai usor ci de la modul in care se aseaza vinetele in straturi ca si jaluzelele Parmiciana in dialect taiem vinata felii si o frigem pe gratar sau o puteti frige in ulei, eu am preferat gratarul asezam intr-o tavita de unica folosinta (din cele de aluminiu subtire) pulpa de rosii cu putin ulei, felii de vinata, mozzarella si iar pulpa de rosii si tot asa pina cind terminam straturile cu mozzarella si parmezan ras ideala ar fii o tigaie din fonta cu capac in care sa puteti pune tavita, eu am folosit o cratita de fonta smaltuita din Romania am incalzit pe flacara cratita, am asezat in ea tavita cu parmigiana, am pus capacul si am micsorat focul la mediu, am asteptat 10 minute si iata minunea ... cratita a functionat ca un cuptor :)Fara cuptor pentru caa cea traditionala este coapta in cuptor numele de parmigiana nu vine de la parmezan cum poate se poate crede mai usor ci de la modul in care se aseaza vinetele in straturi ca si jaluzelele Parmiciana in dialect taiem vinata felii si o frigem pe gratar sau o puteti frige in ulei, eu am preferat gratarul asezam intr-o tavita de unica folosinta (din cele de aluminiu subtire) pulpa de rosii cu putin ulei, felii de vinata, mozzarella si iar pulpa de rosii si tot asa pina cind terminam straturile cu mozzarella si parmezan ras ideala ar fii o tigaie din fonta cu capac in care sa puteti pune tavita, eu am folosit o cratita de fonta smaltuita din Romania am incalzit pe flacara cratita, am asezat in ea tavita cu parmigiana, am pus capacul si am micsorat focul la mediu, am asteptat 10 minute si iata minunea ... cratita a functionat ca un cuptor :)