- ficatul spalat si curatat de eventualele pielite sau nervuri lam taiat cuburi si l-am pus la prajit cu untul sau uleiul cum vreti voi si ceapa tocata marunt; - cind s-a calit adaugam zeama de portocala si apoi aopa incet incet cu polonicul cit e nevoie ca sa se coaca ficatul inabusit (nu sa se fiarba) cind apa scade mai adaugm alta; - o data copt ficatul adaugam sare si piper si il mixam in robot sau il dam prin masina de tocat; - pasta obtinuta o intindem pe o bucata de hirtie de copt unsa cu ulei sau unt intr-un dreptunghi cu grosimea de 5-6 mm; - nu am urmarit pas cu pas reteta Faridei si deci nu am intins untul cu cutitul peste pateu ci l-am intins pe o bucata de foaie transparenta e plastic /celofan cu aceleasi dimensiuni ca si dreptunghiul de ficat, foaia unsa cu unt am lasat-o in congelator pina s-a inatrit in timp ce si foaia de hirtie cu pate-ul a stat in frigider. Am rspurnat untul intarit peste pateu si am dezlipit foaia de plastic, apoi am rulat pateul cu untul ajutinduma de hirtia de copt obtinind o rulada in doua culori; - am lasat rulada in frigider invelita in hirtie citeva ore inainte sa o servesc (la Craciun caci pt aceasta ocazie a fost pregatita) iar restu care a ramas l-am pus in congelator tot invelita in hirtie de copt si apoi intr-o punga de plastic legata la gura sau dc vreti si aveti loc in congelator intr-o cutie cu capac. In dimineata de 31 decembrie lam scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete usor in frigider pina seara cind a fost servit la masa e foarte bun servit pe piine prajita- ficatul spalat si curatat de eventualele pielite sau nervuri lam taiat cuburi si l-am pus la prajit cu untul sau uleiul cum vreti voi si ceapa tocata marunt; - cind s-a calit adaugam zeama de portocala si apoi aopa incet incet cu polonicul cit e nevoie ca sa se coaca ficatul inabusit (nu sa se fiarba) cind apa scade mai adaugm alta; - o data copt ficatul adaugam sare si piper si il mixam in robot sau il dam prin masina de tocat; - pasta obtinuta o intindem pe o bucata de hirtie de copt unsa cu ulei sau unt intr-un dreptunghi cu grosimea de 5-6 mm; - nu am urmarit pas cu pas reteta Faridei si deci nu am intins untul cu cutitul peste pateu ci l-am intins pe o bucata de foaie transparenta e plastic /celofan cu aceleasi dimensiuni ca si dreptunghiul de ficat, foaia unsa cu unt am lasat-o in congelator pina s-a inatrit in timp ce si foaia de hirtie cu pate-ul a stat in frigider. Am rspurnat untul intarit peste pateu si am dezlipit foaia de plastic, apoi am rulat pateul cu untul ajutinduma de hirtia de copt obtinind o rulada in doua culori; - am lasat rulada in frigider invelita in hirtie citeva ore inainte sa o servesc (la Craciun caci pt aceasta ocazie a fost pregatita) iar restu care a ramas l-am pus in congelator tot invelita in hirtie de copt si apoi intr-o punga de plastic legata la gura sau dc vreti si aveti loc in congelator intr-o cutie cu capac. In dimineata de 31 decembrie lam scos din congelator si l-am lasat sa se dezghete usor in frigider pina seara cind a fost servit la masa e foarte bun servit pe piine prajitaReteta inspirata de pe blogul http://www.azcookbook.com/ cu unele mici modificari, ea a adaugat morcovi in ficat, in timp ce eu am adaugat sucul de la 1 portocala mare impreuna cu apa cind am gatit ficatul * ficatul pe care l-am folosit eu era de porc (bucata era de cca 500 gr decia tb sa injumatatesc toate cantitatile), voi puteti folosi chiar si ficatei de pui daca vreti ** nu am pus morcovii *** am adaugat zeama unei portocale mari