Detalii Aperitive Croustades_ Cosulete cu Paste
Se intinde cu sucitorul (eu am apasat doar cu degetele) feliile de paine si se decupeaza cate 3 (sau cate se pot) cercuri, flori sau ce forma doriti sa dati cosuletelor. Se aseaza fiecare felie rotunda, decupata, in formele tavii de muffins, se ung cu unt topit, se pune o alta tava de muffins deasupra si se coc la temperaura mare (400 f /200 c) pentru aproximativ 10 minute. Eu am folosit forma de mini muffins si nu am pus o a doua tava deasupra... nu a fost cazul. Cosuletele se pastreaza in cutii, cateva zile (pana la 2 saptamani chiar). Pentru umplutura cosuletelor, se fierbe somonul in apa cu sare (se curata de piele inainte), in felul urmator. Se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba in clocote se adauga pestele. Se lasa cateva secunde pana apa incepe sa fiarba din nou, se ia de pe foc si se lasa la racit complet. Se usuca pestele pe un servetel absorbant, se desface in bucati. In fiecare cosulet se pune o lingurita de maioneza condimentata cu sare si piper si amestecata cu marar tocat, se infig bucatile de somon in maioneza. Se garniseste cu marar proaspat. Eu am folosit peste fiert, gata cumparat si in loc de mararul pentru garnisit am folosit frunze de usturoi proaspat si tocat... ma credeti sau nu, e un deliciu!Se intinde cu sucitorul (eu am apasat doar cu degetele) feliile de paine si se decupeaza cate 3 (sau cate se pot) cercuri, flori sau ce forma doriti sa dati cosuletelor. Se aseaza fiecare felie rotunda, decupata, in formele tavii de muffins, se ung cu unt topit, se pune o alta tava de muffins deasupra si se coc la temperaura mare (400 f /200 c) pentru aproximativ 10 minute. Eu am folosit forma de mini muffins si nu am pus o a doua tava deasupra... nu a fost cazul. Cosuletele se pastreaza in cutii, cateva zile (pana la 2 saptamani chiar). Pentru umplutura cosuletelor, se fierbe somonul in apa cu sare (se curata de piele inainte), in felul urmator. Se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba in clocote se adauga pestele. Se lasa cateva secunde pana apa incepe sa fiarba din nou, se ia de pe foc si se lasa la racit complet. Se usuca pestele pe un servetel absorbant, se desface in bucati. In fiecare cosulet se pune o lingurita de maioneza condimentata cu sare si piper si amestecata cu marar tocat, se infig bucatile de somon in maioneza. Se garniseste cu marar proaspat. Eu am folosit peste fiert, gata cumparat si in loc de mararul pentru garnisit am folosit frunze de usturoi proaspat si tocat... ma credeti sau nu, e un deliciu!Un aperitiv super apreciat de toti musafirii, primul care a disparut de pe masa si pe care l-am mai repetat in saptamana care a trecut... de 3 ori... nu imi vine sa cred cat au putut manca ai mei. Se face foarte repede, Se pot pregati din timp cosuletele. Painea de care avem nevoie trebuie sa fie una mai buretoasa si care nu se faramiteaza a doua zi sau a treia zi, una care daca apesi cu degetele pe ea sa ramana plata.