Caliti ceapa si ardeiul, tocate marunt, in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie si ceapa devine sticloasa. Adaugati si prajiti in continuare pulpele, pe toate partile, cateva minute. Omogenizati cu boia si imediat adaugati bere, pana la jumatatea carnii, continuand fierberea sub capac, la foc mic, aproximativ 15- 20 min, amestecand ocazional. Spre sfarsit, cand carnea este aproape facuta, puneti cartofii curatati, taiati felii sau bucatele si condimentati putin cu sare si piper. Continuati fierberea adaugand putina bere, daca sosul este prea scazut, iar cand acestia sunt facuti pe jumatate, puneti galustele pregatite astfel: bateti oul cu apa si sarea sau bateti albusul spuma, adaugand treptat galbenusul, apa, sarea. In varianta a doua, galustele vor iesi mai pufoase. Inglobati treptat faina pana obtineti o compozitie lipicioasa, mai groasa si 1 lingura de patrunjel verde, tocat marunt. Lasati sa stea 2- 3 min la temperatura camerei, timp in care faina se umfla . Introduceti si lasati cateva secunde lingura sau lingurita in zeama fierbinte a tocanitei, luati apoi din aluatul de galuste, introduceti-o din nou in oala pana la fund, astfel aluatul se va desprinde singur si usor. Incercati intai cu o bucata, lasati sa dea 2- 3 clocote, iar daca aceasta se imprastie, adaugati la compozitie inca putina faina; in cazul in care aceasta iese prea tare, completati cu putina apa. Daca ies bine, repetati pana formati toate galustele. Continuati fierberea, la foc mic, doar pana ce galustele sunt facute. Adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti dupa gust, de sare si piper. Serviti cat este calda, insotita de o salata de sezon sau muraturi.

Caliti ceapa si ardeiul, tocate marunt, in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie si ceapa devine sticloasa. Adaugati si prajiti in continuare pulpele, pe toate partile, cateva minute. Omogenizati cu boia si imediat adaugati bere, pana la jumatatea carnii, continuand fierberea sub capac, la foc mic, aproximativ 15- 20 min, amestecand ocazional. Spre sfarsit, cand carnea este aproape facuta, puneti cartofii curatati, taiati felii sau bucatele si condimentati putin cu sare si piper. Continuati fierberea adaugand putina bere, daca sosul este prea scazut, iar cand acestia sunt facuti pe jumatate, puneti galustele pregatite astfel: bateti oul cu apa si sarea sau bateti albusul spuma, adaugand treptat galbenusul, apa, sarea. In varianta a doua, galustele vor iesi mai pufoase. Inglobati treptat faina pana obtineti o compozitie lipicioasa, mai groasa si 1 lingura de patrunjel verde, tocat marunt. Lasati sa stea 2- 3 min la temperatura camerei, timp in care faina se umfla . Introduceti si lasati cateva secunde lingura sau lingurita in zeama fierbinte a tocanitei, luati apoi din aluatul de galuste, introduceti-o din nou in oala pana la fund, astfel aluatul se va desprinde singur si usor. Incercati intai cu o bucata, lasati sa dea 2- 3 clocote, iar daca aceasta se imprastie, adaugati la compozitie inca putina faina; in cazul in care aceasta iese prea tare, completati cu putina apa. Daca ies bine, repetati pana formati toate galustele. Continuati fierberea, la foc mic, doar pana ce galustele sunt facute. Adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti dupa gust, de sare si piper. Serviti cat este calda, insotita de o salata de sezon sau muraturi.