Detalii Bucatele Irlandeze cu Mere
Aluat: Puneti la fiert cartofii curatati si taiati cubulete, in apa sarata, 15 min din momentul in care incep sa fiarba. Scurgeti si lasati la racit. Adaugati praful de sare, untul topit, zdrobiti si omogenizati, ca la piure. Inglobati treptat faina cernuta, iar cand aluatul incepe sa se lege, transferati pe masa de lucru foarte bine infainata. Framantati, adaugand din faina indicate la ingrediente, pana obtineti un aluat elastic ce poate fi intins. Intindeti o foaie rotunda, groasa de 0, 5 cm si taiati-o in doua parti egale. Presarati faina din abundenta, pe masa de lucru si facalet pentru a evita lipirea aluatului. Asezati feliile de mere, doar pe o jumatate de suprafata, a fiecarei bucati de aluat, lasand un spatiu liber pe margini, de jur- imprejur, de circa 1 cm. Aduceti jumatatea fara umplututa peste cea cu mere si lipiti prin presare, laturile drepte, doar pana la jumatatea lor, inspre partea indoita a aluatului. Asezati-le cu mare grija, sa nu se rupa, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, timp de aproximativ 25 min sau pana ce aluatul incepe sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si lucrand repede, ridicati foaie de deasupra, prin partea curbata nelipita, repartizati uniform peste mere, pe fiecare placinta, untul taiat cubulete, presarati zahar pudra din belsug (scortisoara, optional) si acoperiti merele din nou cu foaia de aluat. Dati la cuptor, pentru inca 5- 7 min sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si tava, pe un gratar si lasati la racit. Serviti presarata cu zahar pudra (vanilat, optional)Aluat: Puneti la fiert cartofii curatati si taiati cubulete, in apa sarata, 15 min din momentul in care incep sa fiarba. Scurgeti si lasati la racit. Adaugati praful de sare, untul topit, zdrobiti si omogenizati, ca la piure. Inglobati treptat faina cernuta, iar cand aluatul incepe sa se lege, transferati pe masa de lucru foarte bine infainata. Framantati, adaugand din faina indicate la ingrediente, pana obtineti un aluat elastic ce poate fi intins. Intindeti o foaie rotunda, groasa de 0, 5 cm si taiati-o in doua parti egale. Presarati faina din abundenta, pe masa de lucru si facalet pentru a evita lipirea aluatului. Asezati feliile de mere, doar pe o jumatate de suprafata, a fiecarei bucati de aluat, lasand un spatiu liber pe margini, de jur- imprejur, de circa 1 cm. Aduceti jumatatea fara umplututa peste cea cu mere si lipiti prin presare, laturile drepte, doar pana la jumatatea lor, inspre partea indoita a aluatului. Asezati-le cu mare grija, sa nu se rupa, intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dati la cuptorul preancalzit la 200 grade, timp de aproximativ 25 min sau pana ce aluatul incepe sa se rumeneasca. Scoateti tava din cuptor si lucrand repede, ridicati foaie de deasupra, prin partea curbata nelipita, repartizati uniform peste mere, pe fiecare placinta, untul taiat cubulete, presarati zahar pudra din belsug (scortisoara, optional) si acoperiti merele din nou cu foaia de aluat. Dati la cuptor, pentru inca 5- 7 min sau pana ce placinta este coapta si frumos rumenita. Scoateti din cuptor si tava, pe un gratar si lasati la racit. Serviti presarata cu zahar pudra (vanilat, optional)