Primavara cand papadia este cruda se pregateste siropul asta. De regula eu adun florile papadiei dimineata pe la ora 10 si nu mai tarziu de 12 la pranz. Atunci este timpul optim de recoltat. Florile le pun in apa rece, le limpezesc de praf si alte impuritati. Se pun apoi intr-un litru de apa rece si se pun la fiert. Dupe ce a dat apa in clocot se stinge focul si sa lasa acolo pana a doua zi. Se scot florile, se scurg, se storc bine cu ambele maini si in sucul rezultat se pune zaharul nerafinat precum si jumatatea de lamaia feliata. Daca lamaia a fost tratata chimic se taie coaja, daca este culeasa direct din pom se lasa cu coaja cu tot (sau daca este bio/organic) Se pune la fiert, focul trebuie sa fie foarte mic, nu se pune capac. In felul asta apa se evapora incet fara a fierbe. Siropul se lasa la racit odata, maximum de doua ori, pentru a i se stabili consistenta. Nu are voie sa devina nici prea gros pentru ca se va zaharisi in timp dar nici prea subtire caci va incepe sa fermenteze dupa un timp. Trebuie sa aibe o consistenta mai vascoasa. Asa cum am mai spus se consuma la micul dejun pe paine unsa cu unt in locul gemului sau a mierii de albine, sau la clatite sau waffels. Se pot indulci si alte mancaruri usoare cu siropul asta. Nota: la preparare eu am folosit lamai si felii de portocale uscate de mine, nu din cele proaspete ... daca aveti asa ceva se pot folosi cu succesPrimavara cand papadia este cruda se pregateste siropul asta. De regula eu adun florile papadiei dimineata pe la ora 10 si nu mai tarziu de 12 la pranz. Atunci este timpul optim de recoltat. Florile le pun in apa rece, le limpezesc de praf si alte impuritati. Se pun apoi intr-un litru de apa rece si se pun la fiert. Dupe ce a dat apa in clocot se stinge focul si sa lasa acolo pana a doua zi. Se scot florile, se scurg, se storc bine cu ambele maini si in sucul rezultat se pune zaharul nerafinat precum si jumatatea de lamaia feliata. Daca lamaia a fost tratata chimic se taie coaja, daca este culeasa direct din pom se lasa cu coaja cu tot (sau daca este bio/organic) Se pune la fiert, focul trebuie sa fie foarte mic, nu se pune capac. In felul asta apa se evapora incet fara a fierbe. Siropul se lasa la racit odata, maximum de doua ori, pentru a i se stabili consistenta. Nu are voie sa devina nici prea gros pentru ca se va zaharisi in timp dar nici prea subtire caci va incepe sa fermenteze dupa un timp. Trebuie sa aibe o consistenta mai vascoasa. Asa cum am mai spus se consuma la micul dejun pe paine unsa cu unt in locul gemului sau a mierii de albine, sau la clatite sau waffels. Se pot indulci si alte mancaruri usoare cu siropul asta. Nota: la preparare eu am folosit lamai si felii de portocale uscate de mine, nu din cele proaspete ... daca aveti asa ceva se pot folosi cu succes