Taiem felii potrivite carnea de porc.

Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si toate condimentele.

Usturoiul verde si ceapa verde le taiem cam de 1,5 cm oblic, iar rosiile felii.

Intr-o tava unsa cu untura punem feliile de carne pe care le-am dat cu pensula cu amestecul din bol cu sosul de soia.

Presaram deasupra usturoiul verde, ceapa verde si rosiile feliate si cateva frunze de patrunjelDam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C, dupa ce am pus in ea vinul peste carne.

Lasam sa se rumeneasca bine carne vreo 50 de minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte, adaugand putina apa daca mai este cazul.

Lasam inca 10 minute sa se rumeneasca.

Usturoiul curatat si patrunjelul tocat le dam prin blender si adaugam 70 ml lapte sau apa sa se obtina o pasta omogena cu care vom unge feliile de carne inainte de a le servi.

Servim friptura alaturi de pireul de cartofi si salata verde.

Pofta mare !