Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta). Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15. In acest fel se vor curata foarte usor. Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei (eu am folosit doar 1/4 de ceapa ca pe aici nu se exagereaza). Dupa 2-3 se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.

Cand fierbe apa saram si adaugam orezul. Il scurgem cam trei patru minute inainte de timpul indicat pe pachet. Trebuie sa fie foarte al dente. Scurs de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul (eu am uitat sa cumpar) si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul. Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse Si se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele. Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor. Eu i-am lasat pe foc 15 si alte 10 in cuptorul incins sa se gratineze putin.

Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi. Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi! Restul e o joaca!Se coc ardeii in mod foarte rapid (doar atat incat sa-i putem decoji dar pulpa nu trebuie sa fie coapta). Se pun intr-o punga sau intr-un vas cu capac cu putina sare si se lase asa sa transpire cam 15. In acest fel se vor curata foarte usor. Intre timp punem o oala cu apa pentru fiert orezul si punem ceapa la calit cu putin ulei (eu am folosit doar 1/4 de ceapa ca pe aici nu se exagereaza). Dupa 2-3 se adauga rosia taiata cubulete si lasam sa se prajeasca la foc mic.

Cand fierbe apa saram si adaugam orezul. Il scurgem cam trei patru minute inainte de timpul indicat pe pachet. Trebuie sa fie foarte al dente. Scurs de apa se adauga peste ceapa si rosia calita, se adauga verdeata taiata, parmezanul (eu am uitat sa cumpar) si branza taiata cubulete. Se amesteca si se stinge focul. Acum ne ocupam de ardei se curata frumos de toate rezidurile arse Si se taie capacelul deasupra unui castron pentru a recupera apa continuta in interior (foarte gustoasa). Cu ajutorul unei site (de ceai) strecuram apa de vegetatie in compozitia de orez evitand astfel semintele. Umplem ardeii si-i depozitam intr-o cratita cu un deget de apa pe fund, cateva cubulete de rosi (puse deoparte) frunze de telina si sare. Se pot coace pe gas (daca aveti o cretita mai inalta cu capac) sau la cuptor. Eu i-am lasat pe foc 15 si alte 10 in cuptorul incins sa se gratineze putin.

Sunt foarte buni si deosebiti de ardei umpluti cruzi. Daca nu aveti prea mult timp puteti coace ardeii cu o zi inainte conservandu-i la frigi! Restul e o joaca!