- se sterilizeaza borcanele si capacele in cuptor - intr-un borcan se pun ciresele si 1/3 din cantitatea lor in zahar - se inchide cu capacul cu filet - se inveleste borcanul in cirpe de bucatarie si se aseaza intr-o oala care are pe fund un servet de pinza, se toarna apa pina la gura borcanului si se puna la fiert - se fierbe 35 minute de cind incepe apa sa clocoteasca, la foc mic - se stinge focul si se acopera cu fete de masa / paturi ca pentru orice alte conserve Cind s-a racit apa si deja capacul a facut clic-ul specific ca sa ne dam seama ca este deja vidat am scos borcanul si m-am uitat la el mai avea inca zahar netopit, iar pe linga cirese in borcan era 1/3 lichid, sirop din cirese. Dupa o ora siropul era deja la jumatatea borcanului iar de cind l-am facut si pina azi ciresele sunt deja acoperite de zeama.- se sterilizeaza borcanele si capacele in cuptor - intr-un borcan se pun ciresele si 1/3 din cantitatea lor in zahar - se inchide cu capacul cu filet - se inveleste borcanul in cirpe de bucatarie si se aseaza intr-o oala care are pe fund un servet de pinza, se toarna apa pina la gura borcanului si se puna la fiert - se fierbe 35 minute de cind incepe apa sa clocoteasca, la foc mic - se stinge focul si se acopera cu fete de masa / paturi ca pentru orice alte conserve Cind s-a racit apa si deja capacul a facut clic-ul specific ca sa ne dam seama ca este deja vidat am scos borcanul si m-am uitat la el mai avea inca zahar netopit, iar pe linga cirese in borcan era 1/3 lichid, sirop din cirese. Dupa o ora siropul era deja la jumatatea borcanului iar de cind l-am facut si pina azi ciresele sunt deja acoperite de zeama.