-puneti ciresele curatate la congelator -topiti 200 gr de cioco amara si adaugati toata apa dint-o data peste ciocolata cremoasa, ametecati bine si stingeti flacara aragazului. Continuati sa amestecati cu mixerul sau cu telul pina cind se amesteca perfect apa cu ciocolata topita. - puneti cratita cu amestecul de aa si ciocolata pe un alt vas plin cu cuburi de gheata sau in chiuveta si lasai sa curga apa rece pe linga cratita (atentie sa nu stropiti cu apa in cratita),. Amestecati pina cind devine cremoasa (la mine nu s-a intarit, poate nu era ciocolata de foarte buna alitate, poate nu avea destula lecitina ca sa o intareasca). - puneti crema obtinuta in congelator si asteptati pina se intareste putin - varsati ciresele congelate peste crema de ciocolata si apa si amestecati bine cu mixerul vertical sau in blender (robot cu cutit) - adaugati 1 lingura de visinata sau lichior de cirese si 1 lingura de si rop de cirese (sirop dintr-un borcan cu dulceata de cirese **) amestecati bine si varsati intr-n vas special pentru congelator sau chiar intr-o cutie veche de inghetata cu capac (daca vasul vostru nu are capac puneti folie transparenta, e bine sa fie acoperit ca safaca cit mai putine ace de gheata). - lasati citeva ore la congelator si din cind in cind mai amestecati cu lingura in compozitie. - cind s-a congelat cit sa puteti sa o taiati cu un cutit introduceti mixerul vertical si mixati sau varsati totul in robot/ blender si mixati, intra aer in compozitie si o face mai pufoasa dupa tehnica masinii de inghetata care amestecind mereu nu lasa inghetata sau sorbetto sa devina caramida. - daca dupa aceasta operatie e prea moale mai lasati putin la congelator si apoi serviti * am pus visinata ** am pus sirop din borcanul de dulceata de visine Puteti pune mai multe linguri de sirop daca vreti mai dulce (gustati si mai adaugati daca este cazul).-puneti ciresele curatate la congelator -topiti 200 gr de cioco amara si adaugati toata apa dint-o data peste ciocolata cremoasa, ametecati bine si stingeti flacara aragazului. Continuati sa amestecati cu mixerul sau cu telul pina cind se amesteca perfect apa cu ciocolata topita. - puneti cratita cu amestecul de aa si ciocolata pe un alt vas plin cu cuburi de gheata sau in chiuveta si lasai sa curga apa rece pe linga cratita (atentie sa nu stropiti cu apa in cratita),. Amestecati pina cind devine cremoasa (la mine nu s-a intarit, poate nu era ciocolata de foarte buna alitate, poate nu avea destula lecitina ca sa o intareasca). - puneti crema obtinuta in congelator si asteptati pina se intareste putin - varsati ciresele congelate peste crema de ciocolata si apa si amestecati bine cu mixerul vertical sau in blender (robot cu cutit) - adaugati 1 lingura de visinata sau lichior de cirese si 1 lingura de si rop de cirese (sirop dintr-un borcan cu dulceata de cirese **) amestecati bine si varsati intr-n vas special pentru congelator sau chiar intr-o cutie veche de inghetata cu capac (daca vasul vostru nu are capac puneti folie transparenta, e bine sa fie acoperit ca safaca cit mai putine ace de gheata). - lasati citeva ore la congelator si din cind in cind mai amestecati cu lingura in compozitie. - cind s-a congelat cit sa puteti sa o taiati cu un cutit introduceti mixerul vertical si mixati sau varsati totul in robot/ blender si mixati, intra aer in compozitie si o face mai pufoasa dupa tehnica masinii de inghetata care amestecind mereu nu lasa inghetata sau sorbetto sa devina caramida. - daca dupa aceasta operatie e prea moale mai lasati putin la congelator si apoi serviti * am pus visinata ** am pus sirop din borcanul de dulceata de visine Puteti pune mai multe linguri de sirop daca vreti mai dulce (gustati si mai adaugati daca este cazul).