Se spala bine florile, se curata de impuritati, se taie de pe ciorchini. Se aseaza intr-un vas. Apa prevazuta in reteta se pune la fiert, cand a dat in fiert, se ia de pe foc, se introduce zaharul si se invarte cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga florile, deja curatate. Se lasa asa pentru 24 de ore. Dupa cele 24 de ore, se strecoara lichidul de flori (le mai presam putin ca sa scoatem tot lichidul si dulceata precum si aroma din ele). Lichidul se pune in vas iar florile se pot arunca (poate le gasiti o intrebuintare... eu nu am gasit decat ptr cele proaspete). Din cantitatea de lichid se iau 250 ml si se pun la foc. Se adauga cele 3 lingurite de sare de lamaie, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga inapoi peste restul de lichid. Se trage la sticle. Se serveste cu apa sau apa minerala si nu se mai adauga nimic in el. Se combina apa cu cateva linguri de concentrat (dupa gust), se serveste rece, in pahare mai inalte cu cuburi de gheata cu menta sau in cupe de coniac cu marginile trase in zahar tos si decorat cu flori de salcam proaspete.

Se spala bine florile, se curata de impuritati, se taie de pe ciorchini. Se aseaza intr-un vas. Apa prevazuta in reteta se pune la fiert, cand a dat in fiert, se ia de pe foc, se introduce zaharul si se invarte cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul. Se lasa la racit, apoi se adauga florile, deja curatate. Se lasa asa pentru 24 de ore. Dupa cele 24 de ore, se strecoara lichidul de flori (le mai presam putin ca sa scoatem tot lichidul si dulceata precum si aroma din ele). Lichidul se pune in vas iar florile se pot arunca (poate le gasiti o intrebuintare... eu nu am gasit decat ptr cele proaspete). Din cantitatea de lichid se iau 250 ml si se pun la foc. Se adauga cele 3 lingurite de sare de lamaie, se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se adauga inapoi peste restul de lichid. Se trage la sticle. Se serveste cu apa sau apa minerala si nu se mai adauga nimic in el. Se combina apa cu cateva linguri de concentrat (dupa gust), se serveste rece, in pahare mai inalte cu cuburi de gheata cu menta sau in cupe de coniac cu marginile trase in zahar tos si decorat cu flori de salcam proaspete.