Se pune intr-o cratita putin ulei si dupa gust dc vreti ori un catel de usturoi intreg, ori putina ceapa tocata ... Cind uleiul s-a incalzit se adauga 1-2 rosii taiate bucati ( eu am avut una mai mare si lunguiatza ), apoi pastele (200 gr ) si lichidul aceeasi cantitate cu pastele .. eu am pus suc de rosii mai lichid ( sunt de 2 feluri : lichid sau mai gros cu bucati de rosii mai mari )... si sarea .... Focul tb sa fie mic de tot si sa amestecati mereu sa nu se prinda de fundul oalei.... dar cu grija sa nu rupeti pastele.... Vor fierbe mai putin decit scrie pe punga .. ale mele tb safiarba 10 min si au fiert numai 8 minute ... Daca lichidul a scazut si pastele nu sunt inca gata se mai adauga putina apa ( cu lingura sa nu fie multa ).... Cind focul se stinge se adauga busuiocul rupt si mozzarella cubulete .. Se amesteca cu lingura si se mai lasa cu capacul pus .. Se servesc dupa vreo 5-10 min ... sa nu fie chiar fierbinti ...

Se pune intr-o cratita putin ulei si dupa gust dc vreti ori un catel de usturoi intreg, ori putina ceapa tocata ... Cind uleiul s-a incalzit se adauga 1-2 rosii taiate bucati ( eu am avut una mai mare si lunguiatza ), apoi pastele (200 gr ) si lichidul aceeasi cantitate cu pastele .. eu am pus suc de rosii mai lichid ( sunt de 2 feluri : lichid sau mai gros cu bucati de rosii mai mari )... si sarea .... Focul tb sa fie mic de tot si sa amestecati mereu sa nu se prinda de fundul oalei.... dar cu grija sa nu rupeti pastele.... Vor fierbe mai putin decit scrie pe punga .. ale mele tb safiarba 10 min si au fiert numai 8 minute ... Daca lichidul a scazut si pastele nu sunt inca gata se mai adauga putina apa ( cu lingura sa nu fie multa ).... Cind focul se stinge se adauga busuiocul rupt si mozzarella cubulete .. Se amesteca cu lingura si se mai lasa cu capacul pus .. Se servesc dupa vreo 5-10 min ... sa nu fie chiar fierbinti ... Reteta e destul de la moda pe forumurile italiene insa tehnica este veche de cind lupul catzel prin Campania ( regiunea care are drept capitala Napoli ) .... Sosul fiecare il face cum vrea si cu ce vrea ... Au un gust deosebit de bun pt ca sunt fierte direct in sos nu in apa si doar minjite de sos ... Se poate pune in sos si sunculita sau bucati de carne sau chiar carne tocata ... sau dovlecel, mazare, fasole verde ...cartof taiat cubulete ... ieri dimineata la tv pe Rai 1 au fiert pastele direct in bere ( Pilsen) si au pus fasole verde care cica s-ar potrivi cu berea .... dar evident ca dc puneti bere merge si dovlecel ( ca doar am exeprimentat in risotto cu bere si dovlecel).... Pasta asta a mai intilnit-o si cu denumirea de ristottata caci e facuta ca risotto ... se poate adauga supa sau sosul nu tot odata la inceput cum am facut eu azi .. ci pe rind cu polonicul ca supa in risotto numai cit e nevoie pina se umfla pastele ...