Detalii Blinii cu Dulceata de Zmeura
Mixati bine branza de vaci, sarea, zaharul, ouale si din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina. Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte. Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine. Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca. Cand marginile incep sa se aureasca, intoarceti pe partea cealalta, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede. Repetati pana se termina aluatul si umplutura. Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi. Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.
Mixati bine branza de vaci, sarea, zaharul, ouale si din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina. Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte. Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine. Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca. Cand marginile incep sa se aureasca, intoarceti pe partea cealalta, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 lingurite din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede. Repetati pana se termina aluatul si umplutura. Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi. Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.