Cartofii fierti curatati de coaja se rad pe razatoare sau se strivesc cu furculita sau cu unelata pt piure cu gaurele si nu cu pisalogul normal de piure care ii face crema/lipiciosi .. tb sa rezuste usor pufosi ca tunci cind ii puneti in aluaturi, galuste de cartofi .... Peste cartofi se adauga sarea, legumele taiate cubulete si brinza rasa ... se amesteca bine ... Se formeaza bile care se tavalesc prin verdeata tocata ....

Cartofii fierti curatati de coaja se rad pe razatoare sau se strivesc cu furculita sau cu unelata pt piure cu gaurele si nu cu pisalogul normal de piure care ii face crema/lipiciosi .. tb sa rezuste usor pufosi ca tunci cind ii puneti in aluaturi, galuste de cartofi .... Peste cartofi se adauga sarea, legumele taiate cubulete si brinza rasa ... se amesteca bine ... Se formeaza bile care se tavalesc prin verdeata tocata ....* pot fi garnitura dar si aperitiv ... si chiar mincare vegetariana ( pt cei care maninca lactate ) sau mincare de post daca nu punem brinza. * ca sa fie aperitiv de sine stator in mijloc se pot pune cuburi de carne fiarta sau cirnat fript, sau peste ... simple sau cu putin sos ....