Brothers - A Tale of Two Sons este un titlu micuț creat de 505 Games și distribuit de Starbreeze Studios AB. De bază, este un joc cooperativ de aventuri pentru o singură persoană.

Da.

Un joc cooperativ pentru o singură persoană. Aici joci ca doi frați care caută un leac pentru tatăl lor - undeva departe și, evident, periculos. Fratele mai mare este mai capabil din punct de vedere fizic, iar fratele mai mic poate să se urce pe umerii lui ca să ajungi în alte zone, sau în zone greu accesibile.

Un mic avertisment, este recomandat să folosești un controler, este posibil să-l joci cu o tastatură, dar o să fie extrem de incomod de-a lungul întregii durate, care este destul de scurtă, cu ceva mai puțin de 4 ore pentru o tură completă prin joc. Din păcate, după ce-l joci o dată, nu mai ai de ce să-l joci o a doua oară.

Înapoi la joc - după cum am spus, joci concomitent cu doi frați și trebuie să treci printr-un număr de provocări ingenioase care o să-ți testeze îndemânarea și coordonarea, cât și un număr impresionant de medii. De la un sat pitoresc, la o ruină întunecată, la ceea ce pare să fie consecința unui război dintre uriași și ceva, la o tundră și multe altele. Pentru o experiență scurtă, chiar oferă o varietate impresionantă. Încetul cu încetul te obișnuiești cu ceea ce poate face fiecare frate, iar în cele din urmă, o să ajungi să coordonezi două persoane în același timp fără să-ți mai pui alte gânduri.

Atuul jocului se află în povestea acestuia - nu se folosește niciun cuvânt vorbit inteligibil, așa că povestea este pur vizuală, dar ea se înțelege numai bine fără a fi nevoie de vreun narator. De la început și până la sfârșit îți dai seama din context și reacții ce se întâmplă, iar așa te lovește jocul atunci când te lovește.

Lumea jocului e de basm, cu uriași, troli și alte vietăți magice care asistă sau împiedică aventura celor doi frați.

Jocul este puțin complicat până te obișnuiești, că doar controlezi 2 personaje în tandem, iar unele puzzle-uri vor cere o sincronizare aproape perfectă, dar experiența este pe deplin satisfăcătoare, iar povestea este una dintre puținele din lumea jocurilor care îmbină povestirea și mecanicile de joc, chiar dacă este spre sfârșit de joc, motiv pentru care nu voi putea da detalii fără să dezvălui cum se termină.

În departamentul audio, jocul îndeplinește toate criteriile pentru a fi considerat un joc amplasat într-o lume fantastică unde pericole și aliați se pot ivi la orice pas. De la melodii alerte în cadrul pericolelor, la cele lente în momentele mai... neplăcute. Nu am avut vreodată presimțirea că ceva este nepotrivit, dar este posibil ca unii să simtă puțină neplăcere în ceea ce privește dialogul „mimat”.

Pentru 15€, jocul poate fi considerat destul de scump, dar considerând faptul că apare des la reducerile de pe Steam, nu ezita să-l iei.