Cu ceva timp in urma, am incercat sa caut un cuptor cu microunde, pentru ca cel dinaite s-a ars si nu mai aveam cum sa-l repar, fiind si foarte vechi.

Am foarte mare nevoie de un cuptor cu microunde, pentru a incalzi mancarea in lipsa de timp, cel mai des dimineata, pentru ca atunci trebuie sa ma grabesc sa merg la servici, un alt motiv fiind in acele momente cand nu sunt acasa, sa poata incalzi copiii mei, pentru ca sunt mici sa umble la aragaz. De aceea, m-am gandit sa cumpar altul, dar cu un aspect mult mai modern si cu mai multe dotari. M-am dus la cel mai apropiat magazin de electrocasnice, mai exact la Flanco, intrebandu-l pe consultantul de vanzari unde gasesc raftul cuptoarelor cu microunde. M-a adus in acel loc, intrebandu-ma ce-mi place. Mi-a placut de un cuptor de culoare ca a frigiderului meu, un argintiu inchis, asortandu-se foarte bine. La prima vedere, in partea dreapta, nu avea butoane sau termostat, era ceva pe touch-screen, si chiar asa a fost. Acest cuptor avea reducere de la 580 lei la 400 lei si l-am cumparat, profitand de aceasta reducere. L-am adus acasa, de asemenea l-am bagat in priza, intreaga familie fiind bucuroasa de el.

Pentru prima incalzire, copiii m-au rugat sa le pun o punga de popcorn, cumparata din comert, cuptorul cu microunde facandu-si treaba, incalzind acele boabe de porumb, iesind niste floricele foarte bune cu un gust de cascaval. Cel putin, popcornul a iesit super ok, copiii mancand floricelele de porumb, fiind foarte incantati de ce am ales.

Acest cuptor cu microunde pe care l-am achizitionat este de la firma Samsung, modelul fiind GE83X.

Caracteristicile generale:
Capacitatea (I) este de 23, puterea motorului (W) fiind de 800, este prezent grill-ul cu putere (W) de 1200, panoul de comanda digital si tip de afisare LED. Functiile au un numar de 6 programe, cu functia de dezghetare, reincalzire,ceas, timer si protectie pentru copii, nivelul puterii fiind de 6, iar interiorul este ceramic. Exista si accesorii precum suport rotund, avand diametrul de 28,8 cm. Culorile sunt de argintiu inchis si negru absolut, greutatea fiind de 13 kg.

Parere pro si contra:
- Pro: Cuptorul arata excelent, de asemenea foarte modern, interiorul este bine facut, pare a se curata usor, grill-ul este mai distantat de peretele de sus, ceea ce e bine, fiindca se curata mult mai usor, incalzeste bine, mult mai bine precum cuptorul dinainte, comenzile fiind destul de intuitive.
- Contra: Cablul este extrem de scurt, o problema a epocii moderne, iar datorita ca usa nu are maner se lasa amprente destul de usor. Ceasul nu are baterie interna, l-am programat de cateva ori, insa se reseteaza la fiecare pana de curent. De asemenea, fiind pe un sistem de touch-screen poate fi un pic incomod la programare.

In concluzie, eu cred ca acest cuptor isi merita banii, cel putin pentru mine, deoarece se asorteaza foarte bine in bucataria mea, avand multe functii si dotari.

Voi ce parere aveti de acest cuptor cu microunde?