Se separa galbenusul de albus. Se bate foarte, foarte bine albusul cu sarea pusa dupa gust. Cand este foarte teapan albusul, se ia cu o lingura si se aseaza in ramekin pana la jumatatea lui sau ceva mai mult. Cu dosul lingurii se face putin loc in albus. Acolo se va pune galbenusul, se va presara putin piper si se va acoperi cu Gruiere/Parmesan/Peccorino. Se acopera apoi totul cu restul de albus batut si se pune la cuptorul preancalzit la temperatura medie, pentru 5-10 minute. Se tine pana prinde deasupra o crusta aurie ... aveti grija ca tinde sa se arda foarte repede. Dupa ce se scoate din cuptor se serveste imediat, cald, daca doriti se mai poate presara deasupra putin piper si niste firisoare de branza. Daca serviti la micul dejun puteti folosi ramekins mai mari si se pot pune doua oua, daca serviti la o petrecere ca si aperitiv, atunci faceti portii mai mici, si coaceti exact inainte de servire ..... la mine a durat doar 6 minute la cuptor ca sa se maroneasca asa cum le vedeti.

Se separa galbenusul de albus. Se bate foarte, foarte bine albusul cu sarea pusa dupa gust. Cand este foarte teapan albusul, se ia cu o lingura si se aseaza in ramekin pana la jumatatea lui sau ceva mai mult. Cu dosul lingurii se face putin loc in albus. Acolo se va pune galbenusul, se va presara putin piper si se va acoperi cu Gruiere/Parmesan/Peccorino. Se acopera apoi totul cu restul de albus batut si se pune la cuptorul preancalzit la temperatura medie, pentru 5-10 minute. Se tine pana prinde deasupra o crusta aurie ... aveti grija ca tinde sa se arda foarte repede. Dupa ce se scoate din cuptor se serveste imediat, cald, daca doriti se mai poate presara deasupra putin piper si niste firisoare de branza. Daca serviti la micul dejun puteti folosi ramekins mai mari si se pot pune doua oua, daca serviti la o petrecere ca si aperitiv, atunci faceti portii mai mici, si coaceti exact inainte de servire ..... la mine a durat doar 6 minute la cuptor ca sa se maroneasca asa cum le vedeti.