Spalati nautul si il lasati in apa calda sa se inmoaie 3 ore pentru a se fierbe mai repede, apoi il puneti la fiert pentru o ora si jumatate in apa cu un varf de cutit de sare, spumand periodic. Daca nu folositi tahini, spalati si fierbeti pentru jumatate de ora susanul si il stoarceti.

Cand nautul e fiert, scurgeti apa de pe el fara sa o aruncati si il lasati sa se raceasca apoi il puneti in blender.

Puneti in mojar ardeiul iute, chimenul, cimbrul, coriandrul, sarea ramasa si piperul si le pisati.

Tocati usturoiul curatat si spalat si il puneti in blender impreuna cu compozitia pisata, din mojar. Daca nu ati folosit tahini, puneti in blender si susanul fiert si uleiul de susan presat la rece. Adaugati uleiul de masline si sucul de lamaie in blender. Pentru a avea o consistenta tartinabila, adaugati compozitiei citeva linguri din apa in care ati fiert nautul, in functie de cat vreti sa fie de subtire.

Puteti sa il consumati cu paine prajita sau cu lipie calda, presarati deasupra semintele de mac.