Detalii Cartofi Trandafiri (Duchesse)
Se curata si se spala cartofi (aveti grija sa nu fie din cei aposi), se taie in cuburi ca pentru pireu (se pot fierbe si in coaja si apoi raciti si dat pe razatoare dar mie mi se pare procesul mai indelungat, de aia am luat-o pe scurtatura) se pun in apa cu sare si se fierb. Se strecoara bine de tot, apoi se zdrobesc. Se taie untul felii si, cu ajutorul mixerului se incorporeaza in cartofi. Se drege de sare (daca mai e cazul) si de piper plus nucsoara, dupa care se pune oul/ouale si se bate din nou cu mixerul. Vom obtine o pasta destul de moale. Lasam putin la racit dupa care punem intr-o tigaie si reancalzim pe foc, pret de 2-4 minute amestecand permanent ca se prinde de fundul tigaii. Vom obtine o pasta mai groasa si mai tare ca si consistenta, va avea aspectul unui pireu fara lapte in el. Se lasa din nou la racit putin, dupa care se pune in punga de decorat care are la capat un dui cu dinti mari. Pe o foaie de copt asezata pe o tava de la aragaz, se formeaza trandafiri. Se coc in cuptorul preancalzit la 180 c cam 15 minute sau pana prind o crusta usor aurie. Se servesc langa friptura, tochitura, sau la orice va place sa folositi cartofi Eu am mancat azi cu tochitura si cu struguri muratiSe curata si se spala cartofi (aveti grija sa nu fie din cei aposi), se taie in cuburi ca pentru pireu (se pot fierbe si in coaja si apoi raciti si dat pe razatoare dar mie mi se pare procesul mai indelungat, de aia am luat-o pe scurtatura) se pun in apa cu sare si se fierb. Se strecoara bine de tot, apoi se zdrobesc. Se taie untul felii si, cu ajutorul mixerului se incorporeaza in cartofi. Se drege de sare (daca mai e cazul) si de piper plus nucsoara, dupa care se pune oul/ouale si se bate din nou cu mixerul. Vom obtine o pasta destul de moale. Lasam putin la racit dupa care punem intr-o tigaie si reancalzim pe foc, pret de 2-4 minute amestecand permanent ca se prinde de fundul tigaii. Vom obtine o pasta mai groasa si mai tare ca si consistenta, va avea aspectul unui pireu fara lapte in el. Se lasa din nou la racit putin, dupa care se pune in punga de decorat care are la capat un dui cu dinti mari. Pe o foaie de copt asezata pe o tava de la aragaz, se formeaza trandafiri. Se coc in cuptorul preancalzit la 180 c cam 15 minute sau pana prind o crusta usor aurie. Se servesc langa friptura, tochitura, sau la orice va place sa folositi cartofi Eu am mancat azi cu tochitura si cu struguri murati