Se separa albusurile de galbenusuri. Se pune cate un varf de cutit de sare si peste galbenusuri, si peste albusuri. Galbenusurile se freaca cu sarea si o lingura de ulei pana se omogenizeaza bine. Albusurile se bat cu telul sau mixerul pana se intaresc si nu mai cad de pe tel. Se adauga galbenusurile frecate peste albusuri batand de jos in sus pana se amesteca bine. Se pregateste un vas pentru cuptor pe care il ungem cu ulei de jur imprejur. Se toarna compozitia in vas, se presara cu marar tocat sau alte ierburi sau condimente dorite si se pune la cuptor la foc mediu pentru 10-15 minute. E gata cand ouale s-au separat de peretii vasului si sunt mai inchise la culoare.

Similar se pot face si ochiuri la cuptor, doar ca de data aceasta galbenusurile se lasa intregi, iar dupa ce punem albusul in vasul pentru cuptor facem doua cuibulete in care punem o picatura de ulei sau un cub de unt si punem cu grija deasupra galbenusurile.