Detalii Ardei Copti cu Sos
Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste putin in 3-4 linguri de ulei (nu se prajeste, doar cat sa devina sticloasa). Intre timp faina se dizolva in putin lapte si se amesteca cu smantana si restul de lapte. Se toarna peste ceapa calita si se lasa la foc mic, amestecand, pana se ingroasa. Sosul se condimenteaza cu busuioc, sare si putin piper. Se adauga in sos rosia taiata cubulete, iar dupa cateva minute ardeii rupti in fasii. Se mai tine pe foc 5minute si este gata.
Ceapa se curata si se toaca marunt, se caleste putin in 3-4 linguri de ulei (nu se prajeste, doar cat sa devina sticloasa). Intre timp faina se dizolva in putin lapte si se amesteca cu smantana si restul de lapte. Se toarna peste ceapa calita si se lasa la foc mic, amestecand, pana se ingroasa. Sosul se condimenteaza cu busuioc, sare si putin piper. Se adauga in sos rosia taiata cubulete, iar dupa cateva minute ardeii rupti in fasii. Se mai tine pe foc 5minute si este gata. Se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata.