Tinem pastravii cca.2 ore la rece in urmatoarea compozitie : Rosiile le decojim si le taiem cubulete marunte . Ardeii iuti se taie felii.

Rosiile si ardeii se pun in 200 ml ulei la care se adauga 1 lingura mare de sare si 1 lingura de delikat. Tot aici taiem un gogosar cubulete marunt, stoarcem zeama de la cele 2 lamai mai adaugam un pic de piper alb amestecam totul si asezam in compozitia obtinuta pastravii . Dupa cele 2 ore scoatem pestii si incepem sa-i umplem cu compozitia in care au stat la care mai adaugam cate o felie de slanina, o feli de gogosar, un catel de usturoi si daca aveti la indemana o crenguta mica de rozmarin. Astfel impanat pastravul se pune pe folie de aluminiu uns cu un pic de ulei se impacheteaza si se pune la prajit pe gratar la jar. L-am tinut pe gratar aproximativ 15 minute pe o parte,15 pe cealalta .

Tinem pastravii cca.2 ore la rece in urmatoarea compozitie : Rosiile le decojim si le taiem cubulete marunte . Ardeii iuti se taie felii.

Rosiile si ardeii se pun in 200 ml ulei la care se adauga 1 lingura mare de sare si 1 lingura de delikat. Tot aici taiem un gogosar cubulete marunt, stoarcem zeama de la cele 2 lamai mai adaugam un pic de piper alb amestecam totul si asezam in compozitia obtinuta pastravii . Dupa cele 2 ore scoatem pestii si incepem sa-i umplem cu compozitia in care au stat la care mai adaugam cate o felie de slanina, o feli de gogosar, un catel de usturoi si daca aveti la indemana o crenguta mica de rozmarin. Astfel impanat pastravul se pune pe folie de aluminiu uns cu un pic de ulei se impacheteaza si se pune la prajit pe gratar la jar. L-am tinut pe gratar aproximativ 15 minute pe o parte,15 pe cealalta . Se ia de pe gratar se despacheteaza pastravul si se serveste cu un mujdei de usturoi pregatit in felul urmator : 3-4 catei de usturoi zrobiti se freaca cu o lingurita sare la care se adauga treptat un pic de ulei pana se ingroase un pic ca o maioneza, apoi adaugam un pic de boia (eu folosesc gulyasul crema ), si peste se pune smantana,se mai storce in el zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia (eu am pus la o cana de ceai o jumate de lamaie). Se poate servi cu cartofi natur .