Se fierbe o parte din lapte, pastrand din el 150 ml care sa aiba temperatura camerei. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilinat, se adauga si faina si laptele avand grija se nu se formeze cocoloase. Se adauga treptat si laptele fierbinte si se pun pe foc mic, mic. Fara intrerupere se va amesteca (si in cazurile cele mai rare sau grave, trebuie neaparat sa se amestece in oala non-stop) dupa ce clocoteste 10 secunde se ia de pe foc. Albusurile se bat spuma cu o lingurita suc de lamaie. Se amesteca albusurile cu crema obtinuta din lapte, cu grija sa nu se lase spuma.

Se fierbe o parte din lapte, pastrand din el 150 ml care sa aiba temperatura camerei. Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilinat, se adauga si faina si laptele avand grija se nu se formeze cocoloase. Se adauga treptat si laptele fierbinte si se pun pe foc mic, mic. Fara intrerupere se va amesteca (si in cazurile cele mai rare sau grave, trebuie neaparat sa se amestece in oala non-stop) dupa ce clocoteste 10 secunde se ia de pe foc. Albusurile se bat spuma cu o lingurita suc de lamaie. Se amesteca albusurile cu crema obtinuta din lapte, cu grija sa nu se lase spuma. Se pot umple foi de cremsnit/cremes cu aceasta crema. Se poate servi simpla, racoroasa. Se mai poate garnisi cu dulceata de portocale si cu frisca. E un desert usor, pufos, delicios. Fara coaja de lamaie este exact crema pt cremes. (daca se mai pune o lingura de faina va iesi mai densa si nu va curge asa de usor dintre foi) Este foarte buna si daca se scoate coaja de lamie si se mai adauga 2 pliculete de hara vanilat si o lingura cu varf de cacao. Un alt mod de servire este peste un aluat de tarte copt. Se aseaza frumos peste si fructe taiate ... orice fel de fructe. Se poate creea si o crema de tort diplomat daca se amesteca cu frisca batuta si cu gelatina inmuiata (in cazul acesta se scot 2 linguri de faina din amestec)