Fierbeti grisul turnat in ploaie in apa clocotinda si amestecati mereu pana se ingroasa. Lasati la racit. Intre timp, sfaramati pestele, adaugati uleiul din conserva, grisul rece si mixati foarte bine pana obtineti o pasta cremoasa. Separat, frecati spuma untul, adaugati apoi cate 1 lingura din compozitia cu peste, omogenizand bine, de fiecare data. La sfarsit inglobati ceapa si adaugati, dupa gust, zeama de lamaie, sare si piper. Serviti pe paine prajita si / sau cu muratura, dupa dorinta.

Fierbeti grisul turnat in ploaie in apa clocotinda si amestecati mereu pana se ingroasa. Lasati la racit. Intre timp, sfaramati pestele, adaugati uleiul din conserva, grisul rece si mixati foarte bine pana obtineti o pasta cremoasa. Separat, frecati spuma untul, adaugati apoi cate 1 lingura din compozitia cu peste, omogenizand bine, de fiecare data. La sfarsit inglobati ceapa si adaugati, dupa gust, zeama de lamaie, sare si piper. Serviti pe paine prajita si / sau cu muratura, dupa dorinta. Ar fi mers mai bine langa un ceai cald, din plante sau fructe uscate, darnoi suntem cafengii.