Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine. Puteti fierbe ouale in mai multe feluri daca doriti ca acestea sa ramana cleioase: Puneti la fiert, intr-un vas, suficienta apa usor sarata, cat sa acopere complet toate ouale ce urmeaza a fi servite. Lasati sa dea in clocot, apoi puteti folosi pentru a pregati oua moi, una din metodele de mai jos: 1/ Faceti focul foarte mic, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), lasati pe foc, acoperit, inca 4 min, fara sa dea in clocot. Scoateti ouale si treceti-le sub un jet de apa rece. 2/ Dati deoparte, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac, repuneti vasul pe foc si lasati inca 3 min din momentul in care a dat in clocot. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare. 3/ Puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac si lasati vasul 1 min, la foc iute. Dati deoparte, lasati in asteptare inca 5 min. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare. Indepartati coaja pe 1/3 din inaltimea oului pus in suport. Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare.

Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine. Puteti fierbe ouale in mai multe feluri daca doriti ca acestea sa ramana cleioase: Puneti la fiert, intr-un vas, suficienta apa usor sarata, cat sa acopere complet toate ouale ce urmeaza a fi servite. Lasati sa dea in clocot, apoi puteti folosi pentru a pregati oua moi, una din metodele de mai jos: 1/ Faceti focul foarte mic, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), lasati pe foc, acoperit, inca 4 min, fara sa dea in clocot. Scoateti ouale si treceti-le sub un jet de apa rece. 2/ Dati deoparte, puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac, repuneti vasul pe foc si lasati inca 3 min din momentul in care a dat in clocot. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare. 3/ Puneti ouale ajutandu-va de o lingura (cu mare atentie sa nu se crape coaja), acoperiti cu un capac si lasati vasul 1 min, la foc iute. Dati deoparte, lasati in asteptare inca 5 min. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare. Indepartati coaja pe 1/3 din inaltimea oului pus in suport. Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare. Folositi numai oua proaspete! Nu puneti la fiert ouale imediat ce le scoateti din frigider; coaja o sa crapa cu siguranta. Nu este usor sa fierbi un ou si sa-l nimeresti sa fie, cand il servesti, cu albusul facut si cu galbenusul abia inchegat. La reusita contribuie foarte multi factoriasa ca ce am scris este doar orientativ siveti vedea ca daca alegeti una din metodele de fierbere a oualor, la o a doua incercare identica, nu veti avea acelasi rezultat.