Puneti la fiert in apa usor sarata, timp de 20 min, usturoiul curatat si 1 lingura de unt clarificat (ghee). Separat, opariti in apa fierbinte, rosiile crestate la un capat in forma de cruce, timp de 30 secunde, transferati-le imediat intr-un vas cu apa rece, asteptati 1 min, apoi decojiti si tocati marunt. Puneti-le intr-un vas ce merge la cuptor (yena sau de lut) impreuna cu 3 linguri de unt clarificat (ghee) si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20- 30 min, amestecand ocazional. Adaugati patrunjelul tocat marunt, zeama de usturoi fierbinte si repuneti in cuptor pentru 10- 15 min. Puneti borsul de tarate cald, dat in clocot in prealabil, sau lingurita cu praf de la Bors magic cu smantana , cubuletele de cascaval, smantana diluata cu cateva polonice de ciorba fierbinte, sarati, piperati si adaugati si alte condimente (cimbru, busuioc, oregano, etc, optional), dupa gust. Omogenizati si lasati inca cateva minute la cuptor sa se intrepatrunda aromele si cascavalul sa se topeasca usor. Serviti ciorba calda, in farfurii incalzite, presarata cu patrunjel verde tocat marunt. Este la fel de buna si rece.

Puneti la fiert in apa usor sarata, timp de 20 min, usturoiul curatat si 1 lingura de unt clarificat (ghee). Separat, opariti in apa fierbinte, rosiile crestate la un capat in forma de cruce, timp de 30 secunde, transferati-le imediat intr-un vas cu apa rece, asteptati 1 min, apoi decojiti si tocati marunt. Puneti-le intr-un vas ce merge la cuptor (yena sau de lut) impreuna cu 3 linguri de unt clarificat (ghee) si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20- 30 min, amestecand ocazional. Adaugati patrunjelul tocat marunt, zeama de usturoi fierbinte si repuneti in cuptor pentru 10- 15 min. Puneti borsul de tarate cald, dat in clocot in prealabil, sau lingurita cu praf de la Bors magic cu smantana , cubuletele de cascaval, smantana diluata cu cateva polonice de ciorba fierbinte, sarati, piperati si adaugati si alte condimente (cimbru, busuioc, oregano, etc, optional), dupa gust. Omogenizati si lasati inca cateva minute la cuptor sa se intrepatrunda aromele si cascavalul sa se topeasca usor. Serviti ciorba calda, in farfurii incalzite, presarata cu patrunjel verde tocat marunt. Este la fel de buna si rece. Cine doreste mai poate adauga in farfurie cate 1 lingura de smantana.