Detalii Prajitura de Sfantul Andrei
Rumeniti usor nucile in cuptor si taiati-le in bucatele de dimensiunea stafidelor. Rumeniti usor fulgii de migdale intr-o tigaie neaderenta, uscata, la foc mic, amestecand continuu, apoi lasati la racit. Intr-un bol cerneti impreuna faina, praful de copt si scortisoara pudra. Ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili (diametrul 20 cm) si tapetati-o cu hartie de copt care sa depaseasca inaltimea peretilor cu 5- 7 cm. Puneti intr-un vas, pe foc si aduceti la punctual de fierbere, untul, fructele uscate, taiate bucatele de marimea stafidelor, coaja rasa de lamaie, de portocala si sucul de portocala., Lasati la foc mic, inca 10 min, amestecand ocazional, din momentul in care incepe sa fiarba. Dati deoparte, inglobati esenta de vanilie, coniacul si lasati sa se raceasca pana cand nu mai frige la deget. Intre timp, bateti ouale cu zaharul brun (neaparat brun!) pana devine o crema spumoasa si zaharul este topit complet. Turnati crema de oua peste fructele uscate racorite, adaugati nucile, fulgii de migdale si omogenizati cu grija. La final, adaugati componentele uscate (faina + praf de copt + scortisoara) si amestecati usor, prin rasturnare. Turnati in tava pregatita, nivelati si faceti o adancitura la mijloc cu dosul unei linguri pentru ca in final sa va iasa o prajitura cu fata neteda. Dati la cuptorul incins pentru aproximativ 35- 45 min, la foc potrivit, apoi alte 30- 40 min la foc foarte mic. Faceti testul cu scobitoarea. Scoateti prajitura din tava numai dupa racirea ei completa. Insiropati-o cu coniac inainte de servire, apoi portionati-o. Este delicioasa simpla, dar merge foarte bine servita cu 1 lingura de frisca sau crema de vanilie fina.
Rumeniti usor nucile in cuptor si taiati-le in bucatele de dimensiunea stafidelor. Rumeniti usor fulgii de migdale intr-o tigaie neaderenta, uscata, la foc mic, amestecand continuu, apoi lasati la racit. Intr-un bol cerneti impreuna faina, praful de copt si scortisoara pudra. Ungeti cu unt o tava cu peretii detasabili (diametrul 20 cm) si tapetati-o cu hartie de copt care sa depaseasca inaltimea peretilor cu 5- 7 cm. Puneti intr-un vas, pe foc si aduceti la punctual de fierbere, untul, fructele uscate, taiate bucatele de marimea stafidelor, coaja rasa de lamaie, de portocala si sucul de portocala., Lasati la foc mic, inca 10 min, amestecand ocazional, din momentul in care incepe sa fiarba. Dati deoparte, inglobati esenta de vanilie, coniacul si lasati sa se raceasca pana cand nu mai frige la deget. Intre timp, bateti ouale cu zaharul brun (neaparat brun!) pana devine o crema spumoasa si zaharul este topit complet. Turnati crema de oua peste fructele uscate racorite, adaugati nucile, fulgii de migdale si omogenizati cu grija. La final, adaugati componentele uscate (faina + praf de copt + scortisoara) si amestecati usor, prin rasturnare. Turnati in tava pregatita, nivelati si faceti o adancitura la mijloc cu dosul unei linguri pentru ca in final sa va iasa o prajitura cu fata neteda. Dati la cuptorul incins pentru aproximativ 35- 45 min, la foc potrivit, apoi alte 30- 40 min la foc foarte mic. Faceti testul cu scobitoarea. Scoateti prajitura din tava numai dupa racirea ei completa. Insiropati-o cu coniac inainte de servire, apoi portionati-o. Este delicioasa simpla, dar merge foarte bine servita cu 1 lingura de frisca sau crema de vanilie fina. Nu necesita sa fie decorata numai in cazul in care tineti neaparat la acest lucru. Aceasta prajitura poate fi congelata pana la 6 luni, sigilata in folie de plastic. In acest caz, dezghetati incet, timp de 12 ore, in frigider, apoi lasati alte 5- 6 ore la temperatura camerei. Insiropati apoi cu coniac si serviti-o portionata.
Etichete:
oua,
unt,
faina,
zahar,
fructe,
lamaie,
portocale,
nuca,
prune,
prajituri,
retete vegetariene