Detalii Pasta din Seminte de Floarea- Soarelui cu Ardei Rosu
Puneti semintele intr-un bol, turnati peste ele apa (plata, daca aveti!) cat sa le acopere si lasati la temperatura camerei aproximativ 8 ore sau de seara pana dimineata. Scurgeti, aruncati apa si rasfirati semintele pe un servet curat sa se usuce bine, intorcandu-le. Intre timp, ungeti cu putin ulei ardeiul si coaceti-l in cuptor pana se inmoaie, intorcandu-l mereu, circa 20 min. Curatati-l de pielita si seminte. Puneti intr-un blender semintele si ardeiul, amestecati in reprize, adaugand in etape si potrivind gustul cu: ulei de masline, suc de lamaie, miere, piper rosu (boia iute), sare si piper negru. Puteti ingrosa pasta adaugand seminte sau sa o subtiati cu suc de lamaie. La sfarsit, inglobati patrunjelul verde, tocat marunt. Serviti cu paine, cel mai bine prajita.
Puneti semintele intr-un bol, turnati peste ele apa (plata, daca aveti!) cat sa le acopere si lasati la temperatura camerei aproximativ 8 ore sau de seara pana dimineata. Scurgeti, aruncati apa si rasfirati semintele pe un servet curat sa se usuce bine, intorcandu-le. Intre timp, ungeti cu putin ulei ardeiul si coaceti-l in cuptor pana se inmoaie, intorcandu-l mereu, circa 20 min. Curatati-l de pielita si seminte. Puneti intr-un blender semintele si ardeiul, amestecati in reprize, adaugand in etape si potrivind gustul cu: ulei de masline, suc de lamaie, miere, piper rosu (boia iute), sare si piper negru. Puteti ingrosa pasta adaugand seminte sau sa o subtiati cu suc de lamaie. La sfarsit, inglobati patrunjelul verde, tocat marunt. Serviti cu paine, cel mai bine prajita. Se poate pastra la frigider, 2 zile, in recipient inchis.
Etichete:
verdeata,
ardei,
ulei,
masline,
lamaie,
miere,
dovleac,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene,
retete fara grasimi