Incalzim 360 ml lapte cat sa fie bine caldut, punem in el sarea, zaharul si dizolvam si drojdia. In faina din vas facem o gaura in care turnam laptele incare am dizolvat dorjdia, amestecam cu un pic de faina pana obtinem un fel de maia si lasam sa dospeasca. Cand a dospit, adaugam cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat 2 plicuri, coaja de la lamaie, esenta de rom si 50 gr rama. Framantam totul bine pana aluatul face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand a dospit il rasturnam pe o planseta data cu faina si cu mana il intindem la grosimea degetului. Se decupeaza cu un pahar si la fiecare pancova facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperim si lasam asa inca 30 minute la dospit. Intre timp punem intr-un vas ulei din abundenta la incins. Cand uleiul e fierbinte asezam pancovele in el in asa fel incat partea in care am facut adancitura cu degetul sa fie asezata in ulei. Se acopera vasul cu un capac pana se coc pe o parte, apoi se intorc si se coc descoperite. Se scot pe servetel sa se absoarba uleiul se asaeza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf vanilat, sau se pot servi cu fineti sau cu dulceata.

Incalzim 360 ml lapte cat sa fie bine caldut, punem in el sarea, zaharul si dizolvam si drojdia. In faina din vas facem o gaura in care turnam laptele incare am dizolvat dorjdia, amestecam cu un pic de faina pana obtinem un fel de maia si lasam sa dospeasca. Cand a dospit, adaugam cele 3 galbenusuri de ou, zaharul vanilat 2 plicuri, coaja de la lamaie, esenta de rom si 50 gr rama. Framantam totul bine pana aluatul face besici. Se pudreaza cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand a dospit il rasturnam pe o planseta data cu faina si cu mana il intindem la grosimea degetului. Se decupeaza cu un pahar si la fiecare pancova facem cu degetul o adancitura in mijloc. Acoperim si lasam asa inca 30 minute la dospit. Intre timp punem intr-un vas ulei din abundenta la incins. Cand uleiul e fierbinte asezam pancovele in el in asa fel incat partea in care am facut adancitura cu degetul sa fie asezata in ulei. Se acopera vasul cu un capac pana se coc pe o parte, apoi se intorc si se coc descoperite. Se scot pe servetel sa se absoarba uleiul se asaeza pe o farfurie si se pudreaza cu zahar praf vanilat, sau se pot servi cu fineti sau cu dulceata.