-Se face mai intai aluatul pentru tarta: intr-un castron se pune faina cernuta si sarea, se adauga untul rece taiat cubulete si se amesteca (mai mult cu degetele) pana se obtin firimituri.-Se adauga cate putina apa rece, se framanta bine cu degetele/mana, pana ce toate ingredientele se amesteca si se formeaza un aluat omogen si elastic, putin sfaramicios.-Se formeaza o bila din aluat, se inveleste cu folie alimentara si se da la rece in frigider pentru cca. o jumatate de ora.-Intre timp se pregatesc legumele: se spala bine toate, se curata morcovii de coaja si se feliaza subtire in lung cu ajutorul curatatorului special de legume. Se procedeaza la fel cu vinetele si dovleceii care nu se curata de coaja.-Ardeiul capia se curata de seminte, se taie in 4 si se pune la calit intr-o tigaie cu putin ulei, pana se inmoaie putin, suficient cat sa poata fi modelat. Dupa ce s-a inmuiat, daca vi se pare prea gros, comparativ cu restul feliilor de legume, ardeiul se poate ajusta.-La sfarsit veti avea felii/fasii subtiri din fiecare leguma, aproximativ de aceeasi latime. Trebuie sa tineti cont ca vor fi suficiente pierderi/rebuturi. Se acopera legumele feliate pentru a nu se usca, pana ce tarta se monteaza.-Dupa 30 minute se scoate aluatul din frigider pe blatul de lucru presarat cu putina faina si cu ajutorul unui sucitor se intinde o foaie cu dimensiunea putin mai mare decat marimea tavii de copt (eu am folosit o tava de tarta cu diametrul 26 cm), deoarece foaia se intinde si pe margine.-Se tapeteaza forma de copt (se unge cu putin unt), se aseaza blatul de tarta, acoperind si marginile.-Se inteapa cu o furculita blatul, se baga tava in cuptorul preincalzit la 175 grd.

C si se coace cca. 5-10 minute, atat cat sa se usuce, nu sa se coaca de tot.-Cat timp blatul se coace se amesteca branza mozzarella faramitata cu furculita, cu smantana, oul si se condimenteaza dupa gust.-Se scoate tava cu blatul de tarta din cuptor si cand s-a racit, se adauga umplutura de branza si smantana.-Se aseaza deasupra alternativ, in forma de cercuri concentrice, incepand din centru spre margine, feliile de legume, ordinea acetora fiind dupa inspiratia si imaginatia ficaruia.-Cand tarta este astfel montata, se stropesc legumele cu putin ulei de masline, se presara dupa gust sare, piper si se baga tava in cuptorul incins la 175 grd.

C, unde se coace cca. 50 minute (depinde de cuptor), sau pana cand se rumeneste usor deasupra si se desprinde pe margine.-Cand tarta este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.-Se poate servi calda sau se lasa sa se raceasca foarte bine. Se poate servi simplu, cu parmezan ras, cu rosii, salata verde, sos de iaurt cu usturoi si verdeata (cum am servit-o noi), sau dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/