Puneti la fiert cartofii in coaja, in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit, curatati de coaja si feliati rondele. Intre timp, portionati carnatii, puneti-i intr-o tava unsa cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa si dati-i la cuptorul incins, la foc potrivit, intorcandu-i, pana sunt facuti si frumos rumeniti. Scoateti-i din tava si pastrati la cald. Separat, dizolvati faina in 2 linguri de lapte rece si caliti-o putin in restul de ulei incins. Stingeti cu laptele ramas si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasati la racit si inglobati apoi galbenusul, cartofii fierti si feliati, sarea, piperul si nucsoara, dupa gust. Tapetati cu pesmet tava in care s-au prajit carnatii, turnati amestecul cu cartofi, apoi repartizati deasupra, uniform, smantana si cascavalul ras. Dati la cuptor, la foc potrivit, 30 min, sa se gratineze. Repuneti carnatii peste cartofi, in ultimele 10 min. Portionati si serviti cat este cald.

Puneti la fiert cartofii in coaja, in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit, curatati de coaja si feliati rondele. Intre timp, portionati carnatii, puneti-i intr-o tava unsa cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa si dati-i la cuptorul incins, la foc potrivit, intorcandu-i, pana sunt facuti si frumos rumeniti. Scoateti-i din tava si pastrati la cald. Separat, dizolvati faina in 2 linguri de lapte rece si caliti-o putin in restul de ulei incins. Stingeti cu laptele ramas si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasati la racit si inglobati apoi galbenusul, cartofii fierti si feliati, sarea, piperul si nucsoara, dupa gust. Tapetati cu pesmet tava in care s-au prajit carnatii, turnati amestecul cu cartofi, apoi repartizati deasupra, uniform, smantana si cascavalul ras. Dati la cuptor, la foc potrivit, 30 min, sa se gratineze. Repuneti carnatii peste cartofi, in ultimele 10 min. Portionati si serviti cat este cald.